Seful Deutsche Bank dezminte ca banca e tinta unei preluari, dupa ce actiunile au scazut la un nivel record

Duminica, 02 Decembrie 2018, ora 18:32
1060 citiri
Seful Deutsche Bank dezminte ca banca e tinta unei preluari, dupa ce actiunile au scazut la un nivel record

Deutsche Bank nu se confrunta cu riscul unei preluari, a afirmat directorul general Christian Sewing, dupa ce actiunile celui mai mare grup bancar din Germania au scazut vineri la un nivel record, transmite Reuters.

Speculatiile privind o posibila preluare au continuat chiar daca banca a dezmintit aceste zvonuri in septembrie, cand presa anunta o posibila alianta cu banca elvetiana UBS sau cu rivala germana Commerzbank.

"Nu am niciun fel de indicii in legatura cu o preluare. Suntem in grafic sa inregistram primul profit din ultimii trei ani. Este doar o problema de timp pana cand progresele inregistrate de banca se vor reflecta in pretul actiunilor", a afirmat duminica Christian Sewing, intr-un interviu acordat publicatiei Bild am Sonntag.

Actiunile Deutsche Bank au scazut la un nivel record dupa ce aproximativ 170 de criminalisti, procurori si inspectori fiscali au perchezitionat joi si vineri sase sedii ale Deutsche Bank din Frankfurt si din jurul acestui oras, din cauza acuzatiilor de spalare de bani. Investigatorii analizeaza activitatile a cel putin doi angajati ai Deutsche Bank, acuzati ca ar fi ajutat clientii sa-si infiinteze firme offshore pentru spalare de bani. Au fost ridicate de la sediile bancii documente scrise si electronice, iar investigatiile sunt in derulare, a precizat Procuratura din Frankfurt.

Procuratura din Frankfurt a explicat ca o verificare amanuntita a bancii a fost decisa dupa ce investigatorii au reanalizat recentele scandaluri care au scos la iveala numeroase sisteme de evaziune fiscala, de la "LuxLeaks" la finele lui 2014, "Panama Papers" in luna aprilie 2016 si "Paradise Papers" in luna noiembrie 2017.

Politia a facut perchezitii la birourile tuturor membrilor Consiliului de Administratie, a precizat Sewing. "Dar asta este in regula, nu am o problema cu asta. Vreau ca aceasta problema sa fie clarificata rapid", a declarat seful Deutsche Bank pentru Bild am Sonntag.

Intrebat daca el a facut vreo greseala, Sewing a raspuns: "Sunt impacat cu mine insami si imi fac slujba cat de bine pot. Desigur, nu as spune niciodata ca nu fac greseli. Dar daca le fac, le corectez de indata ce este posibil".

Cateva banci, inclusiv grupurile suedeze Nordea si Handelsbanken, au fost deja amendate de autoritatile de reglementare pentru ca au incalcat reglementarile referitoare la spalarea de bani.

Numai in 2016, peste 900 de clienti au apelat la serviciile subsidiarei Deutsche Bank inregistrate in Insulele Virgine Britani ...citeste mai departe despre "Seful Deutsche Bank dezminte ca banca e tinta unei preluari, dupa ce actiunile au scazut la un nivel record" pe Ziare.com

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#Deutsche Bank preluare, #Deutsche Bank scadere actiuni , #Stiri Finantare