Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

PSD si ALDE au depus in Parlament Legile pentru infiintarea Fondului Suveran si a Bancii de Dezvoltare. Vor dezbatere in regim de urgenta

PSD si ALDE au depus in Parlament Legile pentru infiintarea Fondului Suveran si a Bancii de Dezvoltare. Vor dezbatere in regim de urgenta
Parlamentarii PSD si ALDE au depus, in Parlament, legile pentru infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii si a Bancii de Dezvoltare a Romaniei - necesare pentru "stimularea economica" si "dezvoltarea anteprenoriatului", PSD cerand dezbaterea proiectelor in procedura de urgenta.

Proiectul de lege pentru infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii - S.A. (FSDI), prevede ca institutia este detinuta "in intregime, pe toata durata sa de functionare, de catre statul roman", drepturile si obligatiile izvorate din calitatea de actionar unic al FSDI fiind exercitate, in numele statului roman, de catre Ministerul Finantelor Publice.

"FSDI functioneaza ca un fond de investitii alternativ, administrat intern in conformitate cu prevederile Legii nr. 74/2015 privind administratorii de fonduri de investitii alternative", ASF fiind insarcinata sa emita reglementari specifice pentru activitatea FSDI.

Potrivit sursei citate, Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii are ca scop atat dezvoltarea si finantarea din fonduri proprii si din fonduri atrase, proiecte de investitii rentabile si sustenabile, in diverse sectoare economice prin participare directa ori prin intermediul altor fonduri de investitii sau al unor societati de investitii, singur sau impreuna cu alti investitori institutionali sau privati, cat si administrarea activelor financiare proprii, in vederea obtinerii de profit.

Operatiunile FSDI sunt finantate din: venituri obtinute din dividente incasate de la societatile la care detine actiuni, venituri din tranzactionarea de instrumente financiare emise de alte entitati, operatiuni cu instrumente financiare proprii, venituri din vanzarea de pachete de actiuni din portofoliu, imprumuturi, inclusiv prin emiterea de obligatiuni si din alte surse prevazute de lege.

FSDI va fi administrat in sistem dualist de catre un consiliu de supraveghere si un directorat, in conformitate cu prevederile Legii societatilor nr. 31/1990, se arata proiectul depus de parlamentarii PSD si ALDE.

Consiliul de supraveghere este format din 9 membri, "desemnati pe baza a cel putin" urmatoarelor criterii de selectie: expertiza in domeniul financiar-bancar necesara indeplinirii responsabilitatilor specifice FSDI, experienta in administrarea de societati, integritate profesionala, buna reputatie, cunostinte, aptitudini si experienta adecvate complexitatii activitatii specifice FSDI, atat individual cat si la nivel colectiv, dupa o procedura proprie ...citeste mai departe despre "PSD si ALDE au depus in Parlament Legile pentru infiintarea Fondului Suveran si a Bancii de Dezvoltare. Vor dezbatere in regim de urgenta" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 695 ori