Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Paşii pe care trebuie să îi faci când alegi asigurarea facultativă potrivită pentru locuinţa în care trăieşti

Paşii pe care trebuie să îi faci când alegi asigurarea facultativă potrivită pentru locuinţa în care trăieşti

Zilele trecute ai un eveniment neplăcut acasă și asta te-a pus pe gânduri. O ploaie torențială extrem de puternică ți-a inundat subsolul, dar ai avut noroc, pentru că ai ajuns la timp și ai reacționat instant. Și nici nu a ținut foarte mult ploaia. Așa ți-ai amintit că nu ai o asigurare facultativă la casă.

Ziare.com iți explică în cadrul rubricii Banii tăi cum alegi cu grijă asigurarea facultativă potrivită nevoilor.

Conform modificărilor legislative din 2016, dacă nu deții o astfel de asigurare obligatorie (PAD), nu poți încheia o poliță facultativă prin care să poți fi despăgubit pentru daune mai mari de 20.000 de euro.

Înainte de toate, cel mai important este să analizezi care sunt riscurile la care este supusă locuința, ca să poți face o evaluare a pagubelor pe care le-ai avea de achitat fără cei 20.000 de euro din asigurarea obligatorie, suma maxima de care beneficiezi prin poliță PAD.

Apoi, cel mai indicat este să îți faci o listă a companiilor de asigurări și să verifici cu atenție site-urile acestora.

Îndreaptă-te către firme care îți inspiră încredere, cunoscute, cu portofolii internaționale și variate. Nu ai de unde să știi care sunt problemele companiilor, bineînțeles, de aceea este necesar să te documentezi cât mai bine.

Selectează pachetul de asigurare facultativ potrivit. În zilele noastre, asigurătorii vin cu oferte și cu beneficii foarte avantajoase iar unele unele companii oferă chiar posibilitatea de a încheia o poliță de asigurare facultative în format online.

De asemenea, este bine să alegi o companie care promovează despăgubirea rapidă, cu riscul că poate dai ceva mai mulţi bani, pentru că vei avea nevoie să te întorci acasă cât mai repede.

Sunt societăți care asigură chiar locuința temporar, în cazul în care nu mai poți locui în apartament în urma unui eveniment acoperit de polița de asigurare.

Așadar, oferte sunt destule, la fel și beneficiile. Este nevoie de puțin timp ca să te documentezi temeinic și în cazul în care ai dubii, nu înțelegi mecanismul, poți apela la un broker.

CEC Bank te învață să fii responsabil cu banii tăi! ...citeste mai departe despre "Paşii pe care trebuie să îi faci când alegi asigurarea facultativă potrivită pentru locuinţa în care trăieşti" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 627 ori
Citeste mai multe desprepolita asigurare locuinta PAD PAID asiguratori