Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Orban: Pentru 40.000 de persoane fizice si juridice s-a luat decizia suspendarii platii ratelor

Orban: Pentru 40.000 de persoane fizice si juridice s-a luat decizia suspendarii platii ratelor

Premierul Ludovic Orban spune ca, pana in 30 aprilie, pentru 40.000 de persoane fizice si juridice s-a luat decizia suspendarii platii ratelor, iar aproximativ 200.000 de persoane au solicitat acest lucru.

Orban a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca una dintre masurile luate in acesta perioada a fost suspendarea platii ratelor la credite pana la 31 decembrie.

"Este o masura care permite atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice pe perioada cat este afectata economia sa nu trebuiasca sa plateasca ratele, sa beneficieze de suspendarea platii ratelor, urmand sa-si reesaloneze dupa reluarea activitatii sau dupa ce trec de acest moment dificil in care le sunt afectate veniturile personale, sa poate sa reia plata ratelor dupa o esalonare care sa fi negociata cu banca.

Si aici nu am inca datele exacte, datele exacte sunt cunoscute de banci, dar este vorba de peste 200.000 de persoane fizice si juridice care au solicitat suspendarea platii ratelor si dupa informatiile pe care le am pana la nivelul datei de 30 aprilie aproape 40.000 de persoane fizice si juridice beneficiau de aceasta masura, adica se luase decizia de a li se acorda suspendarea ratelor", a afirmat premierul.

El a mentionat ca pentru prima perioada de plata a somajului tehnic au fost date sumele necesare pentru peste 570.000 de angajati.

"Pentru prima perioada de plata a somajului tehnic, am avut in plata peste 570.000 de angajati. De asemenea, am instituit o forma de sprijin care nu prea a fost utilizata, o forma de acordare a indemnizatiei de 75% din salariul mediu catre profesionistii in sensul Codului Civil, care functioneaza prin persoane fizice autorizate, prin intreprinderi individuale, de asemenea catre cluburile sportive care practic nu au mai putut sa functioneze si pentru aceasta masura am avut in plata pentru prima perioada de plata aproape 60.000 de beneficiari", a explicat Ludovic Orban.

El a mai transmis ca numarul companiilor inscrise in IMM Invest a trecut de 50.000.

"Numarul companiilor care au aplicat la programul IMM Invest a depasit cifra de 50.000. Sigur, nu toate probabil vor beneficia pentru ca pana la urma decizia finala de acordarea unui credit este luata de banca pentru care opereaza intreprinderea care face solicitarea", a precizat primul ministru.

Din 53.000 de cereri din aplicatia IMM Invest, peste 20.000 au fost transmise la banci ...citeste mai departe despre "Orban: Pentru 40.000 de persoane fizice si juridice s-a luat decizia suspendarii platii ratelor" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 942 ori