Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nici macar sindicalistii nu cred promisiunile Olgutei Vasilescu de a dubla salariile: Cresterea e nerealista

Nici macar sindicalistii nu cred promisiunile Olgutei Vasilescu de a dubla salariile: Cresterea e nerealista

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a inceput, luni, discutiile cu sindicalistii pe proiectul Legii salarizarii unitare, primii care au venit la negocieri fiind liderii sindicatelor din domeniul ordinii si sigurantei publice.

Acestia spun ca vor sa obtina o salarizare corecta pentru angajatii din domeniu si eliminarea dezechilibrelor salariale in raport cu angajatii din alte domenii.

Vicepresedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Mihai Zlat, a declarat ca delegatia care participa la discutiile de la Ministerul Muncii urmeaza sa vada ce contine proiectul Legii salarizarii, iar in functie de prevederile acestuia raportat la domeniul ordine publica, vor spune ce modificari se impun pentru salarizarea angajatilor din ordine publica.

Liderul sindical a mai spus ca nu i se pare realista cresterea salariala despre care a vorbit ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, respectiv ca veniturile pana la pragul de 4.000 lei sa se dubleze, iar cele care depasesc acest nivel sa se majoreze cu 45%.

El a precizat ca ministrul Muncii nu a spus daca aceasta crestere se aplica din august 2017 sau in urmatorii ani.

Reprezentantii SNPPC vor propune ca, pentru agentii de politie, salariul de functie sa plece de la valoarea de 2.800 lei, pentru un debutant, si sa ajunga la valoarea de 5.100 lei pentru un agent cu vechime, suma in care sa fie inclus si sporul pentru studii superioare.

Presedintele Sindicatului Politistilor si Vamesilor "Pro Lex", Vasile Lincu, a declarat ca nu se poate vorbi de o Lege a salarizarii fara aducerea la zi a tuturor deciziilor Curtii Constitutionale privind salarizarea bugetarilor si fara a fi puse in executare toate deciziile privind plata unor drepturi.

Lincu a precizat ca, dupa ce se fac actualizarile prevazute de legile in vigoare, se pot incepe discutiile realiste pe tema proiectului Legii salarizarii unitare.

Liderul sindicatului "Pro Lex" a mai spus ca nu a primit, inaintea discutiilor de la Ministerul Muncii, proiectul Legii salarizarii, astfel ca asteapta sa vada ce contine acesta si apoi va face propunerile privind drepturile salariale de care ar trebui sa beneficieze sindicalistii pe care ii reprezinta.

Marti, negocieri cu sindicalistii din Sanatate

Dupa discutiile cu sindicalistii din ordine publica, marti vor veni la negocierile de la Ministerul Muncii sindicalistii din Sanatate.

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, declara sambata, la Romania TV, ca de luni incep ...citeste mai departe despre "Nici macar sindicalistii nu cred promisiunile Olgutei Vasilescu de a dubla salariile: Cresterea e nerealista" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 994 ori