Topul monedelor slabe din această toamnă. Analiștii susțin că vulnerabilitatea acestora se păstrează până în iarnă

Luni, 20 Septembrie 2021, ora 11:15
808 citiri
Topul monedelor slabe din această toamnă. Analiștii susțin că vulnerabilitatea acestora se păstrează până în iarnă
"Piaţa a revenit în SUA cu o atitudine posomorâtă" FOTO Unsplash.com

Te interesează cu precădere trendul pieţei valutare pentru că vrei să faci niste investiții cu parteneri străini și ai întrebări legate de gradul de volatilitate al monedelor la nivel internaţional.

Ziare.com îți explică în cadrul rubricii Banii tăi care sunt monedele care dau semne de „slăbiciune” până la finalul acestui an și care este influenţa contextului politico-economic în această perioadă.

Potrivit analistului financiar, Radu Puiu, dolarul, atât cel american cât și cel canadian, lira turcească şi rupia indiană sunt, pesemne, cele mai vulnerabile monede în aceasta toamnă şi în prima parte a iernii.

După mai multe hopuri si efecte negative asupra dolarului american, "piaţa a revenit în SUA cu o atitudine posomorâtă, pe măsură ce răspândirea variantei Delta continuă să tulbure perspectivele economiei globale şi creşterea inflaţiei forţează multe bănci centrale să intervină cu normalizarea sau înăsprirea monetară".

Pe de altă parte, anunţul de curs al Băncii Centrale a Canadei a adus de curând o pauză în procesul de normalizare a politicilor monetare, iar moneda canadiană a pierdut teren în faţa dolarului american.

„În primul rând, alegerile federale de luni, 20 septembrie, reprezintă un potenţial factor de incertitudine, sondajele de opinie sugerând că susţinerea se întoarce mai mult în favoarea partidului conservator de opoziţie, ceea ce ar putea reprezenta un risc politic şi economic”.

"În al doilea rând, o contracţie a activităţii canadiene în al doilea trimestru a indicat efecte mai ample ale valului pandemic din primăvară. În acelaşi timp, o abordare mai precaută a Bîncii Centrale a Canadei poate sugera că dolarul canadian ar putea întâmpina dificultăţi în recuperarea unora dintre pierderile recente", mai arată analiza lui Radu Puiu.

Dacă ne referim la lira turcească, "în ultimele săptămâni, moneda a recuperat o parte din declinul accentuat de la începutul anului, inversând trendul într-o perioadă negativă pentru monedele emergente".

Totuşi, "lira turcească rămâne cu 12% mai mică faţă de dolar în acest an, după ce a scăzut dramatic în popularitate în rândul investitorilor străini. Performanţa bună din ultima perioadă a venit pe fondul unui efect de bază favorabil din trecut, moneda turcească având un "palmares" negativ în faţa dolarului american".

Pe de altă parte, rupia indiană a fos ...citeste mai departe despre "Topul monedelor slabe din această toamnă. Analiștii susțin că vulnerabilitatea acestora se păstrează până în iarnă" pe Ziare.com

Cum să organizezi mai multe vacanțe pe an cu un buget redus
Cum să organizezi mai multe vacanțe pe an cu un buget redus
Atât de necesare și relaxante, vacanțele sunt de un real ajutor în menținerea unui echilibru sănătos între muncă și viața privată. Cu toate acestea, a organiza mai multe vacanțe pe an...
Vrei să-ți îmbunătățești calitatea somnului? Uite cu ce să începi!
Vrei să-ți îmbunătățești calitatea somnului? Uite cu ce să începi!
Calitatea somnului este esențială pentru sănătatea și bunăstarea ta zilnică, iar un somn odihnitor influențează pozitiv starea de spirit, nivelul de energie și capacitatea de a te...
#dolar, #dolar canadian dolar, #piata monetara, #lira turceasca, #rupia indiana, #radu puiu , #Stiri Finantare

Curs valutar

1 EUR = 4.9770 RON

0.0004

1 USD = 4.5425 RON

0.0290
  1. Semnalul că ne lovește criza: Bogătașul din SUA care stă pe o saltea de 2 miliarde de dolari, după o vânzare mamut
  2. Pentru Putin vine ziua fatidică de 12 octombrie: Șocul american ce ar împinge Rusia spre o criză iminentă
  3. Un brand emblematic în "Epoca de Aur" revine în actualitate. Decizia luată de proprietarii americani
  4. Regulile de conducere pe care prea puțini șoferi le cunosc. Titi Aur: „Am o mare problemă"
  5. Scădere masivă pe piața auto românească. Ce model de Dacia a revenit pe primul loc în preferințele românilor
  6. Lovitură de la Nicușor Dan: "E poate rezonabil să mai creștem puțin cât plătesc bucureștenii"
  7. În ce le recomandă un cunoscut om de afaceri românilor să investească: ”Eşti un prost pentru că n-ai văzut semnalele”
  8. Cum producătorii de mașini din China pot fenta taxele vamale din UE. Reacția unui mare gigant auto
  9. Mugur Isărescu desființează categoric activele cripto: Bitcoin „nu este reglementat, nu are garanțiile statului”. Cum compară oficialul BNR criptomonedele cu banii fiat
  10. Banca Națională a autorizat sistemul de plăți instant Blik în România. Cum funcționează metoda de plată care a devansat cardurile bancare în Polonia