Iohannis: Aderarea Romaniei la zona euro nu se va realiza foarte curand

Joi, 18 Octombrie 2018, ora 11:47
1430 citiri
Iohannis: Aderarea Romaniei la zona euro nu se va realiza foarte curand
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis crede ca aderarea Romaniei la zona euro nu va avea loc prea curand, deoarece pe plan intern "lucrurile se misca incet".

"Trebuie sa facem diferenta intre rezultatele concrete pe care le avem acum si care se lasa asteptate. Nu suntem intr-o perioada in care intrarea in zona euro e eminenta. Nu se va realiza foarte curand, pentru ca lucrurile se misca incet la noi", a declarat Klaus Iohannis, inainte sa participe joi la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Seful statului a precizat ca la intalnirea de lucru cu membrii Euro Summit le va spune oficialilor europeni ca Romania doreste sa intre in zona euro.

"Migratia, securitatea interna, politica externa sunt temele din aceasta dimineata. Aici nu apar noutati. Practic formalizam discutiile de la Summit-ul de la Salzburg care s-au concentrat pe teme uzuale, nu au fost contradictii.

Vom formaliza colaborarea mai stransa (...) Sper sa abordam chestiuni de extindere, de sanctiuni, dar nu prevad evolutii deosebit de importante.

La final, la dejunul de lucru, vom avea o discutie de tipul Euro Summit. Voi spune ca Romania doreste sa intre in zona euro", a conchis Iohannis.

Iata si alte declaratii ale presedintelui Iohannis de la Bruxelles:

Prima reactie a presedintelui Iohannis dupa adoptarea Ordonantei ToaderIohannis acuza coalitia PSD-ALDE de scaderea increderii romanilor in UECe spune Iohannis despre numirea Adinei Florea la sefia DNA: Nu voi accepta niciun pas inapoi in lupta anticoruptie

Presedintele Klaus Iohannis participa la Bruxelles, joi si vineri, la reuniunea Consiliului European, la cel de-al 12-lea Summit Asia - Europe Meeting (ASEM) si la Summit-ul Euro in format extins. Temele de discutie vor viza Brexit, gestionarea fenomenului migratiei, securitatea interna si relatiile externe ale Uniunii Europene. ...citeste mai departe despre "Iohannis: Aderarea Romaniei la zona euro nu se va realiza foarte curand" pe Ziare.com

Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Pe unele tarabe din piețe se vând acum și cireșe, iar un kilogram se vinde cu 150 de lei. Fructele sunt aduse din Turcia și Grecia, iar comercianții spun că, de fapt, prețul de...
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
#Iohannis Romania zona euro , #Stiri Finantare