Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gata cu gentile de bani - cand intra in vigoare limitarea platilor cash

Gata cu gentile de bani - cand intra in vigoare limitarea platilor cash

Limitarea platilor in numerar intra in vigoare de luna viitoare, potrivit Legii pentru intarirea disciplinei financiare privind incasarile si platile, publicata in Monitorul Oficial.

Legea va intra in vigoare peste 30 de zile, insa prevederile referitoare la limitarea comisioanelor interbancare se aplica peste un an.

Gata cu gentile pline cu bani: Limitarea platilor cash e de ajuns pentru a reduce evaziunea?

Potrivit Legii, sunt interzise incasarile in numerar, integral sau fragmentate, pentru facturile de peste 5.000 lei, respectiv de 10.000 lei, in cazul magazinelor de tipul cash and carry, precum si fragmentarea facturilor pentru o livrare de bunuri sau o prestare de servicii a caror valoare depaseste 5.000 lei, respectiv 10.000 lei.

De asemenea, sunt limitate incasarile in numerar de la persoane fizice, in limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de persoana. Fac exceptie incasarile de la persoanele fizice ce pot sa depaseasca acest plafon pentru contracte de vanzare ...citeste mai departe despre "Gata cu gentile de bani - cand intra in vigoare limitarea platilor cash" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1609 ori