Florin Citu explica deciziile BNR menite sa tina preturile si ratele in frau: Incompetentul Dragnea, demascat de ROBOR

Miercuri, 04 Octombrie 2017, ora 12:57
1101 citiri
Florin Citu explica deciziile BNR menite sa tina preturile si ratele in frau: Incompetentul Dragnea, demascat de ROBOR
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorul PNL Florin Citu explica deciziile luate marti de conducerea BNR, care arata ca politica fiscala a Guvernului este de blamat pentru scumpirile de care ne lovim.

"BNR confirma ce am spus - presiunile inflationiste si implicit estimarile de inflatie peste asteptari sunt alimentate de politica fiscala. (Pe plan intern, acestea sunt sporite de conduita politicii fiscale si a celei de venituri, precum si de perspectiva preturilor administrate - gaze naturale, energie electrica - si a celor volatile ale produselor alimentare) ", scrie pe Facebook Florin Citu.

In plus, liberalul "traduce" comunicatul BNR care ofera informatii despre cresterea dobanzilor, care ii ustura pe romani la buzunare:

"Dobanzile in piata interbancara cresc pentru ca asteptarile economiei arata rate ale inflatiei mai mari, iar orice economist si om de afaceri (oricine in sectorul privat) stie ca dobanda este prima forma de protectie.

Cei care dau bani cu imprumut cer o dobanda mai mare pentru a se asigura ca valoarea banilor pe care ii dau cu imprumut nu este distrusa de masuri populiste si total iresponsabile ale unui guvern.

(Conditiile monetare reale au fost accentuat acomodative si in trimestrul III. Spre finalul intervalului, ratele dobanzilor de pe piata monetara interbancara au manifestat o tendinta pronuntata de crestere, apropiindu-se de rata dobanzii de politica monetara, in contextul revizuirii ascendente semnificative a anticipatiilor inflationiste, al consolidarii asteptarilor privind ajustarea conduitei politicii monetare, precum si al inregistrarii unor fluctuatii de lichiditate, sub influenta factorilor autonomi ai lichiditatii)

(...) Intr-o economie libera preturile au rolul de a semnala derapaje sau dezechilbre. Dupa 27 de ani cred ca majoritatea romanilor inteleg ca o inflatie mare (preturile bunurilor de consum cresc foarte rapid) trebuie evitata.

Acum invatam lectia despre semnalul trimis de "pretul" banilor, dobanda. O dobanda care creste rapid arata ingrijorarea celor care detin capital in legatura cu valoarea capitalului care s-ar putea deteriora in perioada urmatoare si atunci cer un pret mai mare (dobanda/randament). "

Senatorul si BNR nu sunt optimisti cu privire la viitorul celor indatorati la banci: dobanzile vor continua sa creasca si asta doar din cauza politicilor populiste ale Guvernului, care va continua sa se imprumute din ce in ce mai scump.

"BNR confirma si ultima parte a scenariului meu - dobanzile vor continua sa cre ...citeste mai departe despre "Florin Citu explica deciziile BNR menite sa tina preturile si ratele in frau: Incompetentul Dragnea, demascat de ROBOR" pe Ziare.com

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#Citu decizii BNR rate credite preturi , #Stiri Finantare