Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Euroins a primit o amenda de 500.000 de lei pentru ilegalitati in solutionarea dosarelor RCA si trece temporar sub controlul statului

Euroins a primit o amenda de 500.000 de lei pentru ilegalitati in solutionarea dosarelor RCA si trece temporar sub controlul statului
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat, joi, ca Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a fost desemnat administrator temporar la firma de asigurare Euroins.

Miercuri, ASF a decis sanctionarea Euroins cu amenda in cuantum de 500.000 de lei. In urma controlului efectuat, ASF a constatat o serie de incalcari ale legii in ceea ce priveste procedurile de solutionare a dosarelor de dauna RCA.

Joi, ASF a anuntat ca FGA a fost numit administrator temporar la Euroins.

"Conform prevederilor legale, Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a fost desemnat administrator temporar la societatea Euroins, pentru o perioada limitata de timp, pana la numirea noului Consiliu de Administratie, aflat in proces de autorizare. Rolul FGA va fi acela de a superviza procedurile si operatiunile curente desfasurate de societate, in acest interval", se arata in comunicat.

ASF mentioneaza ca numirea unui administrator temporar nu reprezinta instituirea procedurii de administrare speciala. Administrarea speciala este o masura care se aplica de regula in cazul deteriorarii situatiei financiare a unei societati, iar autoritatea respinge orice speculatie care se poate face in aceasta privinta in cazul Euroins.

"ASF subliniaza faptul ca Euroins indeplineste indicatorii de prudentialitate, atat in ceea ce priveste cerintele minime de capital (MCR - Minimum Capital Requirement), cat si in ceea ce priveste cerintele de capital de solvabilitate (SCR - Solvency Capital Requirement)", se arata in comunicat. ...citeste mai departe despre "Euroins a primit o amenda de 500.000 de lei pentru ilegalitati in solutionarea dosarelor RCA si trece temporar sub controlul statului" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 770 ori
Citeste mai multe despreEuroins amenda RCA Euroins control FGA