Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum poti sa inchei amiabil un litigiu cu firmele de asigurari sau cu fondurile de pensii

Cum poti sa inchei amiabil un litigiu cu firmele de asigurari sau cu fondurile de pensii
Romanii nemultumiti de serviciile firmelor de asigurari sau de fondurile de pensii au posibilitatea sa rezolve litigiile in afara tribunalului.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a lansat o platforma, care se numeste Solutionare Alternativa a Litigiilor (SAL-Fin), prin care consumatorii pot ajunge la intelegeri amiabile fara a merge in instanta, potrivit unui comunicat de presa.

Consumatorii pot apela la acest serviciu doar daca fac dovada ca, in prealabil, au incercat sa solutioneze disputa direct cu societatea in cauza. Ulterior, pot face o solicitare catre SAL-Fin in scris, direct la sediu, prin posta sau prin email. Pe site puteti gasi toate datele de contact.

De asemenea, consumatorii isi aleg din Registrul Conciliatorilor specialistul care considera ca e potrivit pentru rezolvarea cazului. Domeniile vizate de acest proiect sunt asigurarile, fondurile de pensii si emitentilor de valori mobiliare.

Iata principalele avantaje ale acestui serviciu:

Timpul de ...citeste mai departe despre "Cum poti sa inchei amiabil un litigiu cu firmele de asigurari sau cu fondurile de pensii" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 750 ori