Ce faci când ai nevoie să împrumuți o importantă sumă de bani, însă salariul tău nu este suficient de mare

Vineri, 15 Octombrie 2021, ora 03:24
1377 citiri
Ce faci când ai nevoie să împrumuți o importantă sumă de bani, însă salariul tău nu este suficient de mare
Creditul cu depozit colateral, o șansă mai mare de aprobare a dosarului FOTO Pexels.com

Te însoțesc neliniști de când ți-ai dat seama că ai nevoie să faci un credit ca să poţi demara procesul pentru achiziția unei locuințe. Ai început să te documentezi temeinic și între timp ți-a spus cineva că un credit cu depozit colateral ar fi mult mai indicat pentru problema ta și mult mai ușor de luat.

Mai mulți specialiști în imobiliare și finanțe pe care i-ai consultat ţi-au recomandat să apelezi la serviciile unui broker, astfel, vei scăpa de grija întocmirii dosarului de credit și, cel mai important, nu vei mai pierde timp căutând oferte. Cu toate acestea, dacă mergi pe cont propriu, este bine să cunoşti mai multe aspecte care îți vor ușura decizia.

În general, creditul cu depozit colateral creează foarte multă confuzie iar el nu este altceva decât un instrument folosit, de regulă, pentru acordarea unui credit bancar, în cazul unei persoane fizice, sau pentru obținerea unor scrisori de garanție, în cazul unei persoane juridice.

Practic, reprezintă o garanție, sub forma unei sume de bani, pe care o oferi băncii atunci când iei un împrumut, astfel încât instituția să aibă certitudinea că este acoperită în cazul în care nu îți mai poți plăti ratele.

Cu toate că pare greu de crezut că un credit pentru care trebuie să depui o sumă de bani înainte de a-l încasa este avantajos, obținerea unui împrumut prin această metodă poate prezenta o serie de beneficii.

O șansă mai mare de aprobare a dosarului de credit

“De multe ori, condițiile impuse de bănci, precum nevoia de a avea un anumit venit pentru a te califica, pot fi prea drastice pentru a permite contractarea unor credite din portofoliul lor. În aceste condiții, creditele cu depozit colateral pot reprezenta un avantaj, în special atunci când îți doreșți să împrumuți o importantă sumă de bani, însă salariul tău nu este printre cele mai mari, întrucât condițiile de acordare pot fi mai blânde, având în vedere că banca are deja la dispoziție o garanție, pe care o poate utiliza în caz de neplată.

Totuși, chiar și pentru un credit cu depozit colateral, este indicat să calculezi, dinainte, ce rate lunare vei avea pentru suma pe care urmează să o împrumuți, astfel încât să te asiguri că le poți onora”, potrivit storia.ro.

Timpul de așteptare până la aprobarea împrumutului este mai scurt

Pentru acordarea unui credit, banca va face o serie de verificări ale solicit ...citeste mai departe despre "Ce faci când ai nevoie să împrumuți o importantă sumă de bani, însă salariul tău nu este suficient de mare" pe Ziare.com

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#depozit, #credit, #depozit colateral, #imprumut, #rate, #garantie, #euro , #Stiri Finantare