Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consiliul Concurentei a aprobat vanzarea Profi, cea mai extinsa retea de retail din Romania

Consiliul Concurentei a aprobat vanzarea Profi, cea mai extinsa retea de retail din Romania
Firma MEP Retail Investments, care face parte din fondul de investitii Mid Europa Partners ce detine clinicile Regina Maria, preia cele peste 500 de magazine din reteua Profi Rom Food din Romania, dupa ce Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia.

Valoarea tranzactiei se ridica la 533 de milioane de euro.

Potrivit ultimelor date comunicate de reprezentantii Profi la finalul lunii ianuarie, reteaua cuprindea 511 supermarketuri, fiind cea mai extinsa retea de retail din Romania.

"Autoritatea de concurenta a evaluat tranzactia din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurentiale, in conformitate cu Regulamentul privind concentrarile economice.

Analiza Consiliului Concurentei a condus la concluzia ca operatiunea de concentrare economica nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata nationala sau pe o parte a acesteia", a mentionat Consiliul Concurentei, intr-un comunicat de presa.

MEP Retail Investments SRL este o companie infiintata in luna noiembrie 2016, avand ca obiect principal de activitate consultanta in management si afaceri.

MEP Retail Investments este parte a grupului de investitii de capital privat Mid Europa Partners, care reprezinta unul dintre cele mai mare fonduri din regiune si din Turcia, avand in administrare peste 4 miliarde euro.

In noiembrie 2016, fondul de investitii a semnat un acord pentru achizitionarea a 100% din actiunile Profi Rom Food pentru 533 de milioane de euro. ...citeste mai departe despre "Consiliul Concurentei a aprobat vanzarea Profi, cea mai extinsa retea de retail din Romania" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2468 ori