Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Clienții Raiffeisen n-au primit salariile pe card până la finalul zilei de 15 decembrie. Explicația oficialilor băncii

Clienții Raiffeisen n-au primit salariile pe card până la finalul zilei de 15 decembrie. Explicația oficialilor băncii

Clienţii Raiffeisen Bank n-au primit salariile pe cardurile bancare în cursul zilei de joi, 15 decembrie.

Conturile clienților n-au fost alimentate, chiar dacă angajatorii acestora au făcut plăţile către bancă, scrie observatornews.ro.

Nimeni nu şi-a pus semne de întrebare până la final de zi, când băncile s-au închis. Atunci, oamenii şi-au dat seama că este o problemă şi au început să sune la relaţii cu clienţii sau la angajatori pentru a cere explicaţii. Reprezentanţii băncii au oferit un răspuns presei şi au motivat incidentul ca fiind o problemă la reţeaua SWIFT şi, totodată, promit că vor rezolva problema curând.

Potrivit Raiffeisen, toate celelalte servicii ale băncii, precum tranzacţiile online cu cardul de credit şi debit sau plăţile cu cardul, în magazine ori aparate, funcţionează în parametri normali.

Vineri, 16 decembrie, oficialii băncii au anunțat că totul a revenit la normal, scrie Libertatea.

„În legatură cu problema conectivității SWIFT, vă informăm că problemele au fost rezolvate încă de azi noapte și că totul funcționează normal. Majoritatea tranzacțiilor de ieri, 15 decembrie 2022, au fost procesate. Vă asiguram ca mica parte a tranzacțiilor de ieri încă neprocesate, vor fi finalizate cu prioritate astăzi.

Aceasta înseamnă că toate ordinele de plată/mesajele Swift generate și de activitățile cu valori mobiliare, FX, derivate și piețe monetare începând de astăzi, 16 decembrie 2022, vor fi procesate ca de obicei de Raiffeisen Bank. Ne cerem scuze tuturor clienților noștri afectați” au declarat reprezentantii Raiffeisen Bank.

SWIFT este sistemul prin care se fac aproape toate tranzacțiile financiare la nivel global și este folosit de peste 11.000 de instituții financiare pentru a trimite mesaje sigure și ordine de plată. Cum o alternativă global acceptată nu există, aceasta este practic structura esențială a sistemului financiar global. ...citeste mai departe despre "Clienții Raiffeisen n-au primit salariile pe card până la finalul zilei de 15 decembrie. Explicația oficialilor băncii" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 870 ori