Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CEC Bank a fost amendata drastic de ANPC: Cati bani trebuie sa plateasca si cati sa le returneze clientilor

CEC Bank a fost amendata drastic de ANPC: Cati bani trebuie sa plateasca si cati sa le returneze clientilor
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a amendat CEC Bank pentru mai multe nereguli constatate, printre care si faptul ca a perceput clientilor un comision de retragere a numerarului de pe cardurile de credit, lucru care, apreciaza ANPC, incalca legea.

Astfel, CEC Bank trebuie sa plateasca 55.000 de lei amenda si sa le restituie clientilor circa 5 milioane de lei, pentru ca a incalcat legislatia in domeniul creditelor, scrie Profit.ro.

Nu doar CEC Bank a fost sanctionata din acest motiv, ci si alte 14 banci, care au de achitat acum in total 570.000 de lei pentru publicitate incorecta sau inselatoare.

ANPC invoca OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, mai exact articolul care prevede ca "se interzice perceperea unui comision de retragere pentru sumele trase din credit".

Din informatiile detinute de Profit.ro, CEC Bank a fost verificata pe 2 octombrie, cand comisionul incasat de la clienti pentru retragerea de numerar de pe cardul de credit era de 1%, minim 2 lei.

ANPC a mai amendat CEC Bank cu 20.000 de lei pentru ca a perceput un comision de evaluare imobiliare de 350 de lei in cazul unor evaluatori interni, cu toate ca legea permite perceperea de comisioane doar in cazul unor servicii prestate de terti.

Tot 20.000 de lei a fost amenda si pentru faptul ca CEC Bank ar fi indus in eroare consumatorul mediu prin faptul ca a promovat un serviciu sub sloganul "cel mai bun serviciu de transfer de bani din strainatate", lucru pe care n-a putut sa-l dovedeasca.

Bancile amendate pot contesta in instanta deciziile ANPC. ...citeste mai departe despre "CEC Bank a fost amendata drastic de ANPC: Cati bani trebuie sa plateasca si cati sa le returneze clientilor" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1125 ori
Citeste mai multe despreANPC amenzi CEC Bank