Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Carpatica Asig a intrat oficial in faliment. Vor incepe platile

Carpatica Asig a intrat oficial in faliment. Vor incepe platile

Carpatica Asigurari a intrat oficial in faliment, dupa ce Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a anuntat ca a luat act de ramanerea definitiva a hotararii privind deschiderea procedurii de faliment si ca va incepe efectuarea platilor catre creditorii de asigurari ai societatii.

FGA mentioneaza ca sentinta a fost emisa de Tribunalul Sibiu Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal si publicata in Buletinul Procedurilor de Insolventa nr. 4791 din data de 9 martie.

"Potrivit legii, sunt intrunite conditiile pentru ca FGA sa poata demara efectuarea platilor catre creditorii de asigurari ai Carpatica Asig SA - in faliment - care au dosare aprobate la plata de catre Comisia Speciala a Fondului.

In vederea incasarii indemnizatiilor/despagubirilor, orice persoana care pretinde un drept de creanta de asigurari impotriva asiguratorului in faliment poate formula o cerere motivata in acest sens, adresata Fondului in termen de 90 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv pana la data de 8 iunie, sau de la data nasterii dreptului de creanta, atunci cand acesta s-a nascut ulterior, potrivit legii.

De asemenea, conform legii, FGA mai poate primi cereri de deschidere a dosarelor de dauna pana la data 18 mai", se afirma in comunicat.

FGA precizeaza ca, pana joi, a primit de la potentialii creditori de asigurare ai Carpatica Asig 16.372 de cereri de plata, inclusiv cereri de plata pentru dosarele de dauna nou deschise de FGA, precum si 11.338 de cereri de deschidere dosare dauna. Fondul a preluat 27.270 dosare de dauna de la Carpatica Asig.

Institutia reaminteste potentialilor creditori de asigurari ai companiei Carpatica Asig ca, potrivit legii, FGA este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari doar catre petentii care au depus cereri de plata si care au dosarele complete. Plata despagubirilor se va face in limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor.

Potentialii creditori de asigurari ai Carpatica Asig pot depune, atat electronic, cat si fizic, la sediul FGA, cereri de plata sau cereri de deschidere dosare de dauna. Formularele sunt disponibile si online, precizeaza FGA.

Pe acest subiect, citeste si:

Carpatica Asig va intra in faliment - ce alte companii de asigurari au mari problemeDNA vrea sa blocheze intrarea in faliment a companiei Carpatica AsigurariASF raspunde DNA: Procedura de faliment de la Carpatica Asig isi urm ...citeste mai departe despre "Carpatica Asig a intrat oficial in faliment. Vor incepe platile" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1020 ori