Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce este şi cum funcţionează un calculator de credit. Când vrei să faci o estimare a costurilor pe care le-ai putea avea cu un viitor împrumut

Ce este şi cum funcţionează un calculator de credit. Când vrei să faci o estimare a costurilor pe care le-ai putea avea cu un viitor împrumut

Ai dori să faci un împrumut și ți-ar fi de mare ajutor să știi, în prealabil, care ar fi costurile, fară să fie nevoie să apelezi la ajutorul cuiva sau la vreo formula de calcul pe care nu ştii să o aplici şi să o rezolvi.

Motiv pentru care este esențial că înainte de a accesa un produs financiar să te foloseșți de un calculator de credit.

Ziare.com îți explică în cadrul rubricii Banii tăi ce este și cum funcționează un calculator de credit.

Cu ajutorul acestui instrument de calcul, vei avea posibilitatea de a putea face simulări ale sumelor pe care va trebui să le achiți, conform contractului încheiat cu instituţia bancară, în cazul în care accesezi un credit.

Un astfel de calculator poate fi găsit intrând chiar pe website-urile bancilor, fiind complet gratuit. Instrumentul de calcul îți poate fi de mare ajutor în estimarea valorilor ratelor unui viitor împrumut.

Pentru rezultate cât mai fidele, cele mai multe calculatoare au minimum 2 câmpuri care trebuie completate:

valoarea împrumutului – completează cu suma pe care doreșți să o împrumuți;perioada creditului –„ani” sau „luni” și introdu perioada de rambursare a viitorului împrumut.

Automat, în funcție de valorile introduse, se va afişa o diagramă de plată și vei vedea cât vei avea de plată în fiecare lună, cât este dobânda și alte informații care îi sunt de interes unui client.

În felul acesta, cei care vor să afle date mai concrete pentru un credit, în funcție de propriile posibilități de plată, nu mai sunt nevoiți să se deplaseze la o sucursală a băncii pe care ar dori să o contacteze pentru detalii.

CEC Bank te învață să fii responsabil cu banii tai! ...citeste mai departe despre "Ce este şi cum funcţionează un calculator de credit. Când vrei să faci o estimare a costurilor pe care le-ai putea avea cu un viitor împrumut" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 714 ori