Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BANCA MONDIALA, mai "zgarcita" cu tarile in curs de dezvoltare

BANCA MONDIALA, mai "zgarcita" cu tarile in curs de dezvoltare

Grupul Banca Mondiala a finantat, anul trecut, tarile in curs de dezvoltare cu 57,4 miliarde de dolari, suma mai mica fata de perioada anterioara de raportare.

In perioada iulie 2010 - iunie 2011, grupul a acordat 712 imprumuturi, grant-uri, investitii de capital si garantii in valoare totala de 57,4 miliarde de dolari, fata de 72,8 miliarde de dolari in perioada iulie 2009 - iunie 2010, care a reprezentat varful crizei, scrie Gandul.

In anul fiscal 2011, angajamentele Grupului Bancii Mondiale, pentru protectie sociala, s-au ridicat la 4,1 miliarde de dolari.

'In ultimul an, Grupul Banca Mondiala si-a demonstrat angajamentul pentru sustinerea cresterii si oportunitatilor pentru clientii nostri, desi reverberatiile crizei globale trimit inca unde de soc in economia mondiala.


In timp ce revenirea are loc in mai multe viteze, preturile ridicate si volatile ale alimentelor si carburantilor ridica noi probleme, punand in pericol populatia vulnerabila", a declarat, in comunicat, presedintele institutiei financiare internationale, Robert Zoellick.


Sprijinul acordat prin Asociatia Internationala pentru Dezvoltare pentru proiete de infrastructura a crescut cu 31% fata de anul fiscal 2009-2010, la 7 miliarde de dolari.

Totodata, Grupul a acordat 1,4 miliarde de dolari pentru managementul dezastrelor naturale.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1082 ori