Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AVAS: Ministerul Finantelor nu sustine plata pagubitilor FNI

AVAS: Ministerul Finantelor nu sustine plata pagubitilor FNI

Ministerul Finantelor Publice nu sustine avizarea proiectului de lege sau a celui de ordonanta guvernamentala privind acordarea unui imprumut de 210 miilioane lei catre AVAS pentru despagubirea investitorilor FNI, au declarat pentru NewsIn reprezentantii AVAS. 

Potrivit AVAS, proiectul de Lege privind acordarea unui imprumut AVAS in scopul platii prevazute in titluri executorii avand ca obiect despagubiri acordate persoanelor care au investit in unitati de fond la FNI a fost initial elaborat sub forma unei ordonante de urgenta, a fost dezbatut in cadrul Sedintei Guvernului Romaniei din data de 15 aprilie 2009 si a fost adoptat cu observatia de a fi promovat in continuare sub forma unui proiect de lege.

Proiectul de lege a fost promovat in data de 16 aprilie 2009 si transmis catre Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a achitat pana in prezent peste 285 de milioane de lei catre 11.935 de pagubiti ai Fondului National de Investitii (FNI), ceea ce reprezinta peste jumatate din numarul cererilor depuse, au declarat pentru NewsIn reprezentantii Autoritatii.

Potrivit AVAS, 49,07% din platile efectuate catre pagubitii FNI (140.128.518,72 lei) au fost efectuate in mod voluntar de catre AVAS, restul fiind prin executare silita

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2244 ori
Citeste mai multe despreavas minister finante imprumut fni