Romanii se inghesuie la Prima Casa - vezi ultimele noutati

Joi, 30 August 2012, ora 15:38
3630 citiri
Romanii se inghesuie la Prima Casa - vezi ultimele noutati

Cererile pentru accesarea unui imprumut in cadrul programului guvernamental Prima Casa inregistreaza o crestere insemnata in aceasta perioada, dupa ce mai multe banci au semnalat faptul ca vor epuiza fondurile destinate programului.

Totusi, Ministerul Finantelor Publice a anuntat, in iunie 2012, suplimentarea cu 200 de milioane de euro a sumelor disponibile pentru program pentru bancile care si-au epuizat plafonul alocat.

Programul Prima Casa, aprobat in vara anului 2009 prin Ordonanta de urgenta numarul 60/2009, ofera romanilor fara o locuinta in proprietate personala posibilitatea de a achizitiona o casa prin credit, in conditii mai accesibile comparativ cu cele aferente creditelor ipotecare si imobiliare standard.

In prezent, se deruleaza cea de-a patra etapa a programului, Prima Casa 4, intr-o forma considerabil schimbata pe parcursul etapelor anterioare.

La inceputul anului 2011, odata cu lansarea celei de-a treia editii, Prima Casa 3, accesarea creditului a fost conditionata de instituirea de gaj pe conturile imprumutatului de catre banca. De asemenea, s-a stabilit ca, in cazul in care sotii divorteaza, unul dintre ei poate prelua locuinta in proprietate exclusiva, prin cedarea de catre unul dintre coplatitori a creditului si a locuintei in favoarea celuilalt.

Citeste mai multe despre Romanii se inghesuie la Prima Casa - vezi ultimele noutati pe pe Ziare.com.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#noutati Prima Casa, #conditii credit Prima Casa, #modificari program Prima Casa , #Imprumut bancar