Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE aproba fonduri de 210 mil. de euro pentru autostrada Timisoara-Lugoj

CE aproba fonduri de 210 mil. de euro pentru autostrada Timisoara-Lugoj


Comisia Europeana a aprobat finantarea nerambursabila din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene pentru proiectul "Constructia autostrazii Timisoara - Lugoj si variantei de ocolire a orasului Timisoara la standard de autostrada".

Valoarea totala eligibila a cererii de finantare este de 248,147 milioane de euro, din care cofinantarea de la Uniunea Europeana prin contributia nerambursabila din Fondul de Coeziune este de 210,925 milioane de euro, iar 37,222 milioane de euro reprezinta contributia de la bugetul de stat, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Proiectul are drept obiectiv proiectarea, supervizarea si constructia unei autostrazi (2x2) intre orasele Timisoara si Lugoj, in lungime de 25,625 km si a unei variante de ocolire a orasului Timisoara la standard de autostrada in lungime de 9,5 km.

Proiectul prevede constructia a 13 poduri, 19 pasaje, doua noduri rutiere si trei zone de parcare si servicii. Prin constructia autostrazii Timisoara - Lugoj si a variantei de ocolire a orasului Timisoara se estimeaza o reducere a timpului de calatorie la 18,3 minute si o crestere a vitezei medii de deplasare la 115 km/h.

Acest proiect a fost depus in cadrul Axei Prioritare nr. 1, Domeniul major de interventie 1.1 "Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii rutiere de-a lungul axei prioritare TEN-T nr.7".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 4343 ori