Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania va avea probleme mari de finantare a proiectelor energetice

Romania va avea probleme mari de finantare a proiectelor energetice

Romania va avea probleme foarte mari de finantare a proiectelor energetice, pentru ca societatile nu se mai pot baza pe sprijin de la guvern, intrucat totul este privit ca ajutor de stat la Bruxelles, a declarat, vineri, secretarul de stat Tudor Serban, la o dezbatere pe tema energiei nucleare. 

"Romania are probleme financiare foarte mari in sustinerea tuturor proiectelor . Cu sprijinul statului vor fi imposibil de realizat. Avem nevoie de ajutor. Daca se mai arunca un Fond Monetar peste tine, vreau sa spun ca nici BEI (Banca Europeana de Investitii - n.r.) nu te mai ajuta. Ne va fi foarte greu sa gasim solutii. Orice am vrea sa demaram vom avea probleme cu statul, care nu ne mai poate ajuta", a spus Serban, informeaza Mediafax.

Oficialul ministerului Economiei a enumerat o serie de proiecte energetice, care necesita fonduri de miliarde de euro , precum constructia reactoarelor 3 si 4 la Cernavoda (patru miliarde euro), sectorul hidroenergetic (2,5 miliarde euro) si reabilitari in sectorul extractiei de carbune (trei miliarde de euro).

"Nu stim daca vom mai face greseli, dar deja suntem intr-o greseala foarte mare. Ce vom face cu niste societati de stat destul de slabite, divizate, ca acestea sa fie eficiente si sa poata sa suporte astfel de proiecte mari?", a adaugat Serban.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1455 ori