Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BERD va finanta primul parc integrat de reciclare a deseurilor din Romania

BERD va finanta primul parc integrat de reciclare a deseurilor din Romania


Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va investi 6,8 milioane euro in Green Group, primul parc integrat de reciclare a deseurilor ce va fi infiintat in Romania.

Banca asigura aceasta investitie impreuna cu Fondul pentru Europa de Sud-Est al Global Finance (SEEF), care contribuie la capitalul Green Group cu suma de 16,7 milioane euro, a anuntat vineri institutia.

Green Group este o societate holding infiintata de Romcarbon SA in vederea administrarii, operarii si extinderii serviciilor de reciclare a deseurilor. Societatea fabrica produse din mase plastice/chimice si este listata la Bursa de Valori Bucuresti.

Noul parc de reciclare va cuprinde patru societati de colectare si reciclare a deseurilor din material plastic, a celor electrice si electronice, precum si a tuburilor fluorescente.

Proiectul va introduce pentru prima data in Romania o infrastructura extinsa la nivel national pentru colectarea materialelor reciclabile care va face conexiunea dintre consumatorul final si reciclator prin intermediul unor automate speciale pentru preluarea deseurilor amplasate in supermarket-uri in scopul recuperarii articolelor reciclabile, inclusiv a ambalajelor tip PET din material plastic, a becurilor, bateriilor si ambalajelor din sticla.

Proiectul, care reprezinta prima tranzactie de capital din sectorul reciclarii deseurilor din Romania, va sustine strategia Green Group de a deveni cel mai important parc de reciclare a deseurilor din regiunea Europei de sud-est.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a acordat peste 5,4 miliarde euro in diferite sectoare ale economiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 2318 ori