Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul asigura combustibil pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda

Guvernul asigura combustibil pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda


Guvernul va asigura cantitatea de apa grea pentru punerea in functiune si completarea necesarului pe timpul viitoarei exploatari a unitatilor 3 si 4 ale Centralei nucleare de la Cernavoda, potrivit unei ordonante de urgenta publicate joi in Monitorul Oficial.

"Pentru punerea in functiune si pentru completarea necesarului tehnologic pe timpul exploatarii unitatilor 3 si 4 de la Centrala nuclearo-electrica de la Cernavoda, Ministerul Administratiei si Internelor, prin Administratia Nationala a Rezervelor de Stat, acumuleaza cantitati de apa grea si octoxid de uraniu ca stocuri de rezerva", se arata in OUG adoptata joia trecuta de Guvern.

Aceste cantitati de combustibil vor fi scoase din rezervele de stat, cu caracter definitiv, si folosite, fara plata, pentru punerea in functiune a unitatilor 3 si 4 ale Centralei.

Combustibilul va fi utilizat de Ministerul Economiei ca aport in natura la capitalul social aferent firmei care va pune in functiune reactoarele 3 si 4, se mai arata in OUG. "Cantitatile scoase se utilizeaza de catre statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, ca aport in natura la capitalul social aferent societatii ce pune in functiune si exploateaza unitatile 3 si 4 de la Centrala nuclearo-electrica Cernavoda", stipuleaza ordonanta de urgenta adoptata joia trecuta.

Cu o zi inainte, Guvernul adoptase o hotarare prin care aloca 79 de milioane de lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Administratiei si Internelor pe anul 2011 in vederea achizitionarii de apa grea de catre Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale.

Realizarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda este un obiectiv prioritar pentru Ministerul Economiei, care intentioneaza sa puna la punct investitia in regim de parteneriat public-privat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2478 ori