Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Eximbank majoreaza finantarile pentru IMM-uri

Eximbank majoreaza finantarile pentru IMM-uri

Eximbank a inregistrat in primele opt luni ale acestui an o crestere cu 33% a volumului total de credite acordate firmelor mici si mijlocii (IMM), pana la 310,6 milioane lei, pe fondul cresterii de peste trei ori a finantarilor in numele si contul statului, a anuntat miercuri banca, potrivit NewsIn.

Astfel, Eximbank a acordat credite de 310,6 milioane de lei, cu 33% mai mult fata de finalul lui 2008.


"Daca ne uitam la 'tipul clientului', aproape 60% din totalul creditelor acordate sunt directionate catre intreprinderile mici si mijlocii, si din acestea cele mai multe au drept scop investitiile", a declarat presedintele Eximbank, Ionut Costea.

Eximbank vrea sa isi adapteze oferta de produse si servicii la nevoile pietei si la necesitatile firmelor afectate de criza financiara.

Volumul finantarilor acordate pentru sustinerea activitatii IMM-urilor in ce priveste activitatea in nume si cont propriu era cu 21% mai mare la finalul lui august fata de sfarsitul anului trecut, se arata in comunicat.

Expunerile totale ale bancii, in nume propriu si in numele si statului, erau la finalul lui august de 1,02 miliarde lei, cu 22% mai mari fata de sfarsitul anului trecut.

EximBank a lansat recent o oferta de finantare pentru plata taxelor si impozitelor restante acumulate de companii care au probleme cu lichiditatile, cu dobanzi cuprinse intre 13% si 15% pe an, in functie de profilul de risc al solicitantului.

Firmele care nu erau in dificultate financiara la 1 iulie 2008, dar care se afla in dificultate financiara acum ca urmare a aparitiei crizei economico-financiare pot obtine de la Eximbank garantii care sa le permita sa contracteze credite noi de la banci, acoperind pana la 90% din sumele imprumutate.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1331 ori
Citeste mai multe desprecredite eximbank finantari firme imm investitii