Salariile castigate in instanta de bugetari vor fi in continuare esalonate la plata

Vineri, 12 Martie 2010, ora 09:49
1834 citiri
Salariile castigate in instanta de bugetari vor fi in continuare esalonate la plata

Ordonanta aprobata anul trecut de Guvern prin care restantele salariale castigate de catre bugetari in instanta au fost esalonate la plata pe o perioada de trei ani va fi aplicata si in perioada urmatoare, deoarece resursele bugetare sunt limitate, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

"Ceea ce este in vigoare este Ordonanta 71 declarata constitutionala de catre Curtea Constitutionala. Altceva nu s-a discutat decat acte normative care vin in consonanta cu Ordonanta 71, pe aplicabilitatea ei si in perioada urmatoare", a raspuns Boc unei intrebari a presei pe aceasta tema.

Intrebat in continuare de jurnalisti daca bugetarii care castiga in acest an, in instanta, drepturi salariale restante vor fi esalonati la plata in intervalul 2011-2013, cu cate o treime din valoarea titlului executoriu, premierul a aratat ca resursele bugetului sunt limitate.


"Daca dumneavoastra aveti mai multe resurse financiare sa le platiti, va invitam sa o faceti. Asta poate bugetul statului, asta plateste. Nimeni nu are bani undeva ascunsi, cat se poate se plateste", a spus Boc presei.


Surse ministeriale au declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, ca bugetarii care vor castiga in acest an, prin hotarari judecatoresti definitive, drepturi salariale restante vor fi esalonati la plata pe o durata de trei ani, in intervalul 2011-2013, dupa sistemul aplicat de Guvern in cazul titlurilor executorii din anul trecut si argumentat atunci prin limitarea deficitului. Esalonarea la plata va fi reglementata prin ordonanta de urgenta, au aratat sursele.


"Ordonanta introduce un nou articol in legislatia actuala, stabilind ca hotararilor judecatoresti definitive emise anul acesta de catre instanta pentru drepturi salariale restante li se va aplica aceeasi esalonare la plata stabilita pentru titluri executorii", au aratat sursele citate.


Astfel, sumele reprezentand drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar prin hotarari judecatoresti si devenite executorii in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2010 vor fi esalonate la plata in urmatorii trei ani, urmand ca in 2011 sa fie platit 34% din valoarea titlului executoriu, in 2012 sa fie achitat 33% din valoarea titlului, iar in 2013 sa fie acordat restul de 33% din valoarea titlului.


Esalonarea la plata este argumentata si in acest caz prin fondurile limitate si riscul depasirii deficitului bugetar.

 

#esalonare, # plata, # bugetari, # salarii restante , #stiri Emil Boc