Prioritatea lui Boc: Infrastructura consolideaza cresterea economica

Duminica, 03 Iulie 2011, ora 00:02
1125 citiri
Prioritatea lui Boc: Infrastructura consolideaza cresterea economica

Premierul Emil Boc a declarat, sambata, ca "orice lucrare de infrastructura care se finalizeaza este un pas inainte spre consolidarea cresterii economice" si ca in primele sase luni din 2011 investitiile in acest domeniu au depasit cu un miliard de lei suma alocata in perioada similara din 2010, informeaza Mediafax. 

Emil Boc a declarat, la Cluj, ca infrastructura continua sa fie o prioritate a Guvernului pentru a putea consolida cresterea economica a tarii.

"Orice lucrare de infrastructura care se finalizeaza este un pas inainte spre consolidarea cresterii economice. In primele sase luni ale anului 2011 avem cu cel putin un miliard de lei mai multi bani cheltuiti decat in primele sase luni din anul 2010, ceea ce inseamna ca infrastructura este o prioritate a noastra pentru a putea consolida cresterea economica a tarii.

Orice alta lucrare noua, care incepe, inseamna noi investitii si locuri de munca pentru cetateni", a spus Boc.

Premierul a afirmat ca Guvernul vine in sprijinul comunitatilor locale si finanteaza proiecte de investitii, indiferent daca este vorba de Bucuresti, Cluj sau de alte zone.

Boc a precizat ca se va intra, in perioada urmatoare, in linie dreapta cu parteneriatul public-privat in ceea ce priveste lucrarile de infrastructura, cel mai important proiect fiind tronsonul Comarnic-Brasov.

"Alt proiect este Sibiu-Pitesti, din Coridorul IV, care nu e prins pe finantare europeana in integralitate. Toate aceste lucruri vin in directia sa ajutam economia sa creasca", a spus Boc.

El a aratat ca Guvernul este preocupat si de sprijinirea mediului de afaceri si ca ajutorul cel mai important ce poate fi dat este de continuare a reformelor fundamentale ale statului.

"Un stat modernizat este cel mai mare sprijin pentru oamenii de afaceri", a conchis Boc. 

#emil boc, #infrastructura, #crestere economica, # parteneriat public privat , #stiri Emil Boc