Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Persoanele cu mai multe locuinte, impozit mai mare cu pana la 300%

Persoanele cu mai multe locuinte, impozit mai mare cu pana la 300%

Guvernul a decis ca persoanele care detin in proprietate mai multe cladiri sa achite impozite majorate cu 65%, 150% si 300%, in functie de numarul caselor detinute, mai mari comparativ cu impunerile suplimentare actuale, iar diferenta de bani sa fie achitata pana la sfarsitul lunii septembrie, informeaza Mediafax.

Astfel,impozitul va fi majorat cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua cladire in afara adresei de domiciliu si cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara adresei de domiciliu, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

Informatia a fost confirmata la finalul sedintei de guvern de catre premierul Emil Boc, care a precizat ca veniturile astfel colectate vor fi varsate la bugetele locale.


In prezent, in baza Codului Fiscal, daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri este majorat cu 15% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% pentru cea de-a doua cladire, cu 75% pentru cea de-a treia cladire si cu 100% pentru cea de-a patra cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.


Decizia de majorarea a impozitelor pe proprietate a fost luata in sedinta de miercuri a Guvernului, printr-o ordonanta de modificare a Codului Fiscal care nu mai face referire la achitarea vreunei taxe de solidaritate valabila doar in acest an, cum era prevazut in proiectul initial.


Sursele citate au declarat agentiei MEDIAFAX ca influentele financiare ale majorarii impozitului au fost calculate atat pentru acest an, cu 98 milioane lei, cat si pentru anul viitor, cu 101 milioane lei. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4352 ori
Citeste mai multe despreapartamente case impozit locuinte