Guvernul vrea sa impoziteze averile mari

Luni, 26 Iulie 2010, ora 14:26
1657 citiri
Guvernul vrea sa impoziteze averile mari

Guvernul are in lucru un proiect de act normativ care urmareste taxarea suplimentara a averilor mari, ce are la baza propunerea UNPR, a anuntat luni premierul Emil Boc, precizeaza NewsIn.

"Avem in analiza un proiect care porneste si de la ceea ce colegii de la UNPR au spus si care porneste si de la o realitate romaneasca privind faptul ca foarte multe averi probabil nu sunt impozitate la valoarea reala.

Din acest punct de vedere exista si in acordul cu FMI o prevedere care ne conduce la realizarea unui asemenea proiect, el este la stadiul tehnic in momentul de fata. (Proiectul n.r.), cred eu, va aduce importante resurse financiare in bugetul statului", a declarat Boc la RRA.

Premierul a precizat ca propunerea UNPR reprezinta "o baza de pornire", dar ca exista si alte variante de lucru.

"Ministerul Finantelor va prezenta o forma completa", a spus el.

Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a anuntat la inceputul saptamanii trecute ca formatiunea sa va depune in Parlament, in cursul aceleiasi saptamani, proiectul de Lege privind impozitul de solidaritate, care va intra in dezbatere fie dupa 1 septembrie, fie intr-o sesiune extraordinara.

Potrivit lui Oprea, impozitul pe averea afisata ar putea aduce, anual, la bugetul de stat, fonduri intre 2 si 3 miliarde de euro.

'Concret, aproximativ 300.000 de oameni vor plati o suma medie anuala de 10.000 de euro, fiecare, ca impozit pe avere.

In viziunea noastra, acest impozit trebuie sa functioneze pe o perioada determinata, de trei ani", a spus Oprea. El a precizat ca banii obtinuti ar trebui sa fie dirijati catre pensii, pentru echilibrarea bugetului.

#guvern, #boc, #averi, #impozit , #stiri Emil Boc