Guvernul elimina aproape 5.200 de posturi din Ministerul Finantelor

Vineri, 04 Martie 2011, ora 23:50
2260 citiri
Guvernul elimina aproape 5.200 de posturi din Ministerul Finantelor

Guvernul va reduce cu 14% numarul total de posturi din Ministerul Finantelor Publice (MFP), ceea ce echivaleaza cu un numar de 5.175 de functii desfiintate, din care peste 95% de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), potrivit Mediafax.

Astfel, numarul total de posturi aprobate pentru Ministerul Finantelor, care are in subordine ANAF, Comisia Nationala de Prognoza si Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, scade de la 36.202 la 31.027. 

Aparatul propriu al ministerului va fi redus cu 11%, respectiv 207 functii, pana la un numar maxim de posturi de 1.654. 

Totodata, la nivelul Ministerului Finantelor, numarul de posturi de secretari de stat va fi redus de la 4 la 3, cati sunt in prezent.

 

Concomitent cu reducerea numarului de posturi, vor fi eliminate cel putin 500 functii de conducere la nivelul Ministerului Finantelor Publice atat din aparatul propriu, cat si din unitatile subordonate. La ANAF, scaderea este de 14%, de la 34.027 la 29.100 de posturi.

O reducere tot de 14% va fi operata si la Comisia Nationala de Prognoza, unde numarul de posturi va fi redus de la 112 la 96. La Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor numarul maxim de posturi aprobate va fi de 177, in scadere cu 25 de functii.

Potrivit notei de fundamentare care insoteste proiectul de hotarare, aceste masuri vor conduce la asigurarea unei structuri simple si eficiente, simplificarea procesului decizional si posibilitatea relocarii personalului in functie de noua structura.

Premierul Emil Boc spunea la finele lunii februarie ca ministerele de Interne si de Finante sunt inca restante in ceea ce priveste derularea restructurarii, proces care trebuie finalizat deoarece cele doua institutii nu pot face opinie separata in Guvern.

#locuri de munca, #posturi, #ministerul finantelor publie, #guvern, #posturi desfiintate , #stiri Emil Boc