Gherghina: Nu mai sunt sanse sa trimitem proiectul de buget in Parlament pana la 15 octombrie

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 09:20
1105 citiri
Gherghina: Nu mai sunt sanse sa trimitem proiectul de buget in Parlament pana la 15 octombrie

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice Gheorghe Gherghina a declarat agentiei MEDIAFAX ca nu mai sunt sanse pentru aprobarea in Guvern a proiectului de buget pentru 2010 si transmiterea acestuia la Parlament pana la termenul stabilit de lege, 15 octombrie. 

"Dupa parerea mea, nu mai sunt sanse sa mai trimitem in Parlament proiectul de buget pe anul 2010 pana la 15 octombrie", a spus Gherghina.

Parlamentul a votat marti motiunea de cenzura initiata de PNL si UDMR impotriva Guvernului condus de premierul Emil Boc, fiind pentru prima data in perioada post-decembrista cand un cabinet pierde sprijinul forului legislativ.

Potrivit Constitutiei, pana la depunerea juramantului de catre membrii noului Guvern, Cabinetul al carui mandat a incetat ca urmare a retragerii de catre Parlament a increderii acordate indeplineste numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice curente in Romania.

Gherghina a afirmat ca, in cazul unui interimat prelungit, de cel mult 45 de zile, ramane la aprecierea Guvernului daca proiectul de buget poate fi aprobat si transmis in Parlament.

Pe de alta parte, secretarul de stat a mai spus ca exista si varianta aprobarii bugetului de catre noul executiv, iar momentul transmiterii proiectului catre legislativ va depinde de cat de repede va fi format noul Guvern.

Ministrul Gheorghe Pogea a declarat, luni, dupa intalnirea cu sindicatele si patronatele, ca, din punctul de vedere al Ministerului Finantelor, proiectul de lege privind bugetul de stat pe 2010 ar trebui sa ajunga in timp util in Parlament.

#proiect lege, # parlament, # guvern , #stiri Emil Boc