Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc: redresarea somajului va mai dura

Boc: redresarea somajului va mai dura

Premierul interimar Emil Boc, care a deschis vineri lucrarile summitului Initiativei Central Europene (ICE), a atras atentia ca o revenire economica deplina va necesita mult timp si munca si a avertizat ca odata ce cresterea va reveni, ar putea sa mai dureze pana cand somajul se va redresa, precizeaza NewsIn.

Primul-ministru roman si-a axat discursul introductiv al summitului gazduit la Bucuresti mai ales pe tema schimbarilor profunde care au avut loc in 2009 in intreaga regiune ICE, mai ales din punctul de vedere al profundei crize financiare.

"Criza economica afecteaza in egala masura tarile avansate si cele in curs de dezvoltare. Criza a dezvaluit reteaua complexa si profunda de legaturi care exista in economie. Chiar daca o revenire economica deplina va mai necesita o buna parte de timp si de munca, exista deja semne de intoarcere la normalitate", a evidentiat Emil Boc.

"Motorul de crestere pare sa se reporneasca, avand in vedere prognozele de revenire partiala pentru prima jumatate a anului 2010. Chiar daca cresterea va reveni insa, ar putea sa dureze pana cand rata de angajare se va redresa", a continuat premierul.

Totodata, Boc a atras atentia asupra importantei investitiilor.

"Investitiile reprezinta cu siguranta cea mai importanta masura pentru mentinerea si crearea unor noi locuri de munca. Mai mult, investitiile reprezinta sansa ca societatile noastre sa se dezvolte si sa se modernizeze", a punctat acesta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1306 ori
Citeste mai multe despreboc somaj redresare