Boc pleaca in China dupa investitori

Miercuri, 10 August 2011, ora 16:24
1361 citiri
Boc pleaca in China dupa investitori

Prim-ministrul Emil Boc incepe miercuri o vizita de sapte zile in China sperand ca vizita sa sa impulsioneze relatiile economice bilaterale, anunta NewsIn.

Cel mai important moment al vizitei va fi intalnirea cu premierul chinez Wen Jiabao.

"Accentul va fi pus in cadrul discutiilor pe implicarea concreta a Chinei in realizarea concreta de proiecte de investitii in Romania, in special in domeniul transporturilor rutiere, in domeniul energiei si agriculturii.

De asemenea, la Beijing voi participa, alaturi de oameni de afaceri, la un forum economic romano-chinez cu participarea unui numar de firme din cele doua tari unde voi prezenta in detaliu oportunitatile de investitii si avantajele pe care tara noastra le poate oferi investitorilor chinezi", a declarat premierul Boc, cu putin timp inainte de plecarea in China.

Alaturi de Boc, alti patru membri ai cabinetului sau il insotesc in China: Teodor Baconschi, Ion Ariton, Anca Boagiu si Kelemen Hunor.

Ariton si Boagiu vor vizita companii chinezesti interesate sa investeasca in Romania in mari proiecte de infrastructura.

"Obiectivul nostru este sa realizam parteneriate economice solide, sa promovam proiecte de dezvoltare durabila si sa obtinem rezultate concrete si reciproc avantajoase pentru ambele tari", a spus primul-ministru.

Prezenta ministrului Culturii, Kelemen Hunor este legata de negocierile bilaterale privind infiintarea unui institut cultural roman la Beijing si a unui centru cultural chinez la Bucuresti.

#emil boc, #investitori china, #boc, #investitii , #stiri Emil Boc