Boc: pana in 2030 varsta de pensionare se va egaliza

Vineri, 08 Octombrie 2010, ora 13:37
1431 citiri
Boc: pana in 2030 varsta de pensionare se va egaliza

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca "pana in 2030 viata ne va obliga sa ajungem la egalizarea varstei de pensionare", precizand ca decizia in aces sens este la mana Parlamentului.

"Pana in 2030 viata ne va obliga sa ajungem la egalizarea varstei de pensionare. Oricum, decizia in acest sens este la mana Parlamentului", a declarat Boc, citat de corespondentul Mediafax.

La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat ca gestul sefului statului de a retrimite Parlamentului Legea pensiilor reprezinta o mana intinsa opozitiei. Ea a apreciat ca reprezentantii opozitie au sansa de a-si corija comportamentul si ca "frauda" este facuta de cei care lipsesc din plen, nu de catre cei prezenti.

 

Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, ca retrimite Parlamentului Legea sistemului unitar de pensii publice, solicitand stabilirea varstei standard de pensionare la 63 de ani pentru femei.

In 21 septembrie, in discursul sustinut in Parlament, presedintele Basescu afirma: "Masura de crestere progresiva pana in 2030 a varstei de pensionare, pana la 65 de ani, precum si egalizarea acesteia la femei si barbati, este necesara, avand in vedere tendintele demografice ingrijoratoare, din Romania si nu numai, inclusiv in Uniunea Europeana".

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat, miercuri, ca varsta de 65 de ani pentru pensionarea femeilor va fi necesara din 2030.

"Varsta de pensionare a femeilor creste pana la 65 de ani, incepand cu 2014, in crestere, ajungand in 2030 cu acea varsta de 65 de ani. Conform Legii 19, barbatii ating aceasta varsta in 2014, iar doamnele continua sa lucreze pana la 65 de ani doar in conditiile in care ating varsta aceasta in 2030. Cei care s-au nascut in anul 1967 pot invoca aceasta lege", a explicat ministrul Muncii.

#boc, #egalizarea, #legea, #pensiilor, #varstei , #stiri Emil Boc