Boc: noul Cod al Muncii va aduce sute de mii de locuri de munca in economie

Joi, 17 Februarie 2011, ora 23:54
2657 citiri
Boc: noul Cod al Muncii va aduce sute de mii de locuri de munca in economie

Premierul Emil Boc a anuntat, joi, ca ultimul domeniu care mai trebuie reformat de Guvern este cel al legislatiei muncii, actualul Cod al Muncii fiind unul depasit, "un factor de blocaj si de frana in obtinerea unui loc de munca", informeaza Mediafax.

Boc a declarat, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca Guvernul pe care il conduce si-a propus finalizarea noului Cod al Muncii si a Legii zilierilor, "care vor aduce sute de mii de locuri de munca in economie".

"As face o referire la un domeniu pe care il avem de finalizat, ca si Guvern, in domeniul reformelor structurale. Este reforma legislatiei muncii, ultima reforma inportanta care ne-a ramas de implementat din punct de vedere politic si legislativ.

Noul Cod al Muncii si noua Lege a zilierilor, cele doua acte normative, vor aduce sute de mii de locuri de munca in economie.

Actualul Cod al Muncii, din nefericire, este depasit de vremuri. A fost depasit si de criza economica si de mutatiile care au intervenit in ultimii sase ani si, in loc sa fie un element care sa stimuleze angajarile, este un factor de blocaj, la care, daca mai adaugam si criza economica, devine un factor de frana in obtinerea unui loc de munca", a spus Boc.

Potrivit acestuia, in momentul de fata un angajator prefera sa lucreze "la negru", decat sa opteze pentru un contract de munca pentru perioada determinata "si sa intre in aceasta masinarie complexa, birocratica, data de actualul Cod al Muncii".

"Flexibilizarea Codului Muncii este o necesitate majora pentru piata fortei de munca din Romania.

Adoptarea Legii zilierilor, care din nou va scoate la suprafata la plata impozitelor si taxelor aferente zeci de mii de locuri de munca, este un lucru la care Guvernul tine foarte mult.

De aceea in fiecare saptamana mi-am petrecut ore in sir in dialog cu partenerii sociali, o voi face si vineri, pentru a da forma finala Codului Muncii in vederea promovarii lui si adoptarii.

Pentru ca este ultima reforma importanta a statului, care nu a fost inca desavarsita si care va oferi o schimbare de perceptie pentru fiecare dintre noi, fie ca suntem salariati, fie ca suntem angajatori.

De aceea, in perioada urmatoare ne vom concentra asupra acestui element", a precizat premierul Emil Boc. 

#codul muncii, #emil boc, #locuri de munca, #legislatie, #criza economica , #stiri Emil Boc