Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc cere corectii financiare in cazul proiectelor UE

Boc cere corectii financiare in cazul proiectelor UE

Premierul Boc a cerut ministrilor si sefilor autoritatilor de management sa aplice corectii financiare in proiectele UE pentru care sunt incalcate normele achizitiilor sau sunt intarziate nejustificat, solicitand totodata si ca numele sefilor responsabili din aceste autoritati sa fie indicat public. 

El i-a atentionat pe membrii Guvernului, in sedinta de miercuri, ca Romania va pierde bani europeni daca aceste corectii nu sunt facute de catre autoritatile de la Bucuresti, ci de catre oficialii Comisiei Europene, informeaza Mediafax.

Premierul a solicitat astfel ca in cazul proiectelor UE pentru care exista indicii clare de incalcare a legislatiei achizitiilor publice sau de intarzieri nejustificate sa fie aplicate corectii financiare cuprinse intre 1% si 100% din suma de restituit, in functie de gravitatea situatiei.


"Rugamintea si solicitarea expresa este faceti publice si numele celor care conduc autoritatile de management din ministere, pentru ca eu tot trag la raspundere ministrii, dar in fapt cei care trebuie sa propuna si sa ia decizii sunt cei care conduc autoritatile de management.


Ori ei trebuie sa stie ca au o responsabilitate fata de aceasta tara, iar numele lor trebuie sa fie public. Asa cum intr-o sentinta judecatoreasca avem un judecator care da o sentinta, si la unul care coordoneaza o autoritate de management de la un minister trebuie sa fie o persoana cunoscuta, invocata si care trebuie sa aiba si o responsabilitate publica in raport cu ceea ce inseamna derularea fondurilor europene", a adaugat Boc.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 856 ori
Citeste mai multe despreboc emil boc proiecte ue ue