ANPH, ANPFDC si ANES restructureaza angajati din administrativ, financiar si relatii cu publicul

Vineri, 23 Iulie 2010, ora 10:02
3021 citiri
ANPH, ANPFDC si ANES restructureaza angajati din administrativ, financiar si relatii cu publicul

Autoritatea pentru Persoanele cu Handicap, Autoritatea pentru Protectia Familiei si a Drepturilor Copilului si Agentia pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati vor fi transformate in directii, iar posturile restructurate sunt de la administrativ, financiar-contabil si relatii cu publicul, precizeaza Mediafax.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) arata intr-un comunicat de joi ca, prin OUG 68 din 30 iunie 2010, Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap (ANPH), Autoritatea Nationala pentru Protectia Familiei si a Drepturilor Copilului (ANPFDC) si Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati (ANES) au fost transformate in directii, reorganizarea prevazand si o reducere a numarului total de posturi.

Aceste posturi ce urmeaza sa fie restructurate in urma reorganizarii celor trei institutii sunt o parte din cele aferente compartimentelor administrativ, financiar-contabil si relatii cu publicul.

Activitatea acestor compartimente va fi preluata de structurile similare din MMFPS, "urmand a se organiza pentru personalul ce va deservi aceste compartimente o selectie in functie de competente, in baza unor teste de evaluare profesionala", a precizat sursa citata.

Reprezentantii Ministerului Muncii au subliniat ca, in urma reorganizarii, activitatea de baza a ANPH, ANPFDC si ANES nu va fi afectata, iar personalul de specialitate va fi preluat in noile directii din MMFPS, "in urma unor teste de evaluare privind pregatirea profesionala pentru activitatea ce urmeaza sa o desfasoare".

"Reorganizarea ministerului va avea ca rezultat atat flexibilizarea relatiilor la nivel administrativ-organizatoric, cat si eficientizarea personalului angajat in Ministerul Muncii", a precizat sursa citata.

Ordonanta de Urgenta 68/2010 prevede reorganizarea MMFPS si a institutilor aflate in subordinea, coordonarea sau sub autoritatea sa, precum si unele masuri de reducere a cheltuielilor de personal.

Potrivit articolului 2 alineatului 1 al OUG 68, "Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale se reorganizeaza prin reducere de posturi si prin preluarea activitatii Autoritatii Nationale pentru Protectia Familiei si a Drepturilor Copilului, a Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati, a Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, cat si activitatea Institutului National pentru Prevenirea si Combaterea Excluziunii Sociale a Persoanelor cu Handicap, institutii publice care se desfiinteaza".

Actul normativ prevede ca personalul Autoritatii Nationale pentru Protectia Familiei si a Drepturilor Copilului, Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati, Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap si Institutului National pentru Prevenirea si Combaterea Excluziunii Sociale a Persoanelor cu Handicap "care se desfiinteaza sau se reorganizeaza", va fi preluat de catre MMFPS, respectiv de catre Inspectia Muncii, dupa caz, si va fi incadrat "in limita numarului de posturi aprobate, beneficiind de drepturile salariale legale in vigoare, pentru categoriile de functii din cadrul institutiei publice care il preia".

OUG 68/2010 a fost publicata in 1 iulie in Monitorul Oficial.

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a protestat, in 14 iulie, in PE, fata de decizia autoritatilor romane de a desfiinta Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse, anuntand ca a interpelat CE pe motiv ca desfiintarea agentiei sfideaza principiul european al UE, egalitatea intre femei si barbati.

Si europarlamentarul PNL Renate Weber le-a adresat premierului Emil Boc si ministrului Muncii o scrisoare in care critica adoptarea OUG prin care se desfiinteaza o serie de agentii printre care si cea pentru Egalitate de Sanse.

De asemenea, deputatul PNL Cristina Pocora i-a cerut premierului Emil Boc, intr-o scrisoare, sa revina asupra OUG prin care se desfiinteaza ANES, ANPH si ANPFDC, mentionand ca va sesiza Comisia Europeana, Parlamentul European si ONU.

PSD a anuntat ca impartaseste ingrijorarea si sustine pozitia societatii civile in legatura cu desfiintarea "ilegala" a Agentiei pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati prin OUG 68/2010 si a anuntat ca va vota impotriva ordonantei in Parlament.

Peste 20 de ONG-uri si personalitati din mediul academic au cerut Guvernului sa renunte la desfiintarea ANES, masura apreciata ca discordanta in raport cu realitatea si prin care s-ar crea probleme in implementarea unor programe europene de 11 milioane de euro. 

#ministere, #personal, #posturi , #restructurari , #stiri Emil Boc