Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Udrea: Strategia europeana a Dunarii, sansa turismului din Delta

Udrea: Strategia europeana a Dunarii, sansa turismului din Delta

Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii ar putea pune in valoare circuitele turistice din Oltenia si ar putea dezvolta un turism de nisa in Delta Dunarii, a declarat, miercuri seara, la Mamaia, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, potrivit Mediafax.

Elena Udrea a participat, miercuri, la sesiunea de deschidere a Conferintei Strategia UE pentru Regiunea Dunarii, organizata la Constanta si Tulcea, in perioada 9 - 11 iunie, de Comisia Europeana, Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Ea a declarat ca unul dintre proiectele romanesti care ar putea fi incluse cu succes in cadrul acestei strategii europene a Dunarii ar fi de punere in valoare a destinatiilor turistice romanesti de pe malul fluviului si a circuitelor turistice culturale, istorice si religioase din Oltenia.

"Acolo avem nenumarate monumente istorice, multe dintre ele monumente UNESCO, dar care, din pacate, in acest moment nu sunt valorificate asa cum ar merita si nu aduc cresterea economica pe care ar putea sa o aduca daca ar fi exploatate rational si daca ar fi gandita o dezvoltare turistica plecand de la prezenta acestor resure turistice naturale si antropice pe malul romanesc al Dunarii", a precizat Elena Udrea.

De asemenea,ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a spus ca nici Delta Dunarii nu este exploatata corespunzator din punct de vedere turistic si ca, pe viitor, poate fi promovat un tip de turism care sa tina cont de dezvoltarea durabila a regiunii.

"Romania, pe langa faptul ca are cel mai lung sector din Dunare, are avantajul si norocul de a avea Delta Dunarii, o zona care se preteaza la turism, desigur nu la turism de masa, ci la turism de nisa.

O rezervatie a biosferei Delta Dunarii, in care cu siguranta ca am putea, pe viitor, sa promovam un tip de turism care sa tina cont de dezvolaterea durabila, in acord cu potentialul pe care intreaga zona il are", a adaugat Udrea. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1857 ori
Citeste mai multe despreudrea strategie delta dunarii turism