Udrea: Strategia europeana a Dunarii, sansa turismului din Delta

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 23:16
1984 citiri
Udrea: Strategia europeana a Dunarii, sansa turismului din Delta

Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii ar putea pune in valoare circuitele turistice din Oltenia si ar putea dezvolta un turism de nisa in Delta Dunarii, a declarat, miercuri seara, la Mamaia, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, potrivit Mediafax.

Elena Udrea a participat, miercuri, la sesiunea de deschidere a Conferintei Strategia UE pentru Regiunea Dunarii, organizata la Constanta si Tulcea, in perioada 9 - 11 iunie, de Comisia Europeana, Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Ea a declarat ca unul dintre proiectele romanesti care ar putea fi incluse cu succes in cadrul acestei strategii europene a Dunarii ar fi de punere in valoare a destinatiilor turistice romanesti de pe malul fluviului si a circuitelor turistice culturale, istorice si religioase din Oltenia.

"Acolo avem nenumarate monumente istorice, multe dintre ele monumente UNESCO, dar care, din pacate, in acest moment nu sunt valorificate asa cum ar merita si nu aduc cresterea economica pe care ar putea sa o aduca daca ar fi exploatate rational si daca ar fi gandita o dezvoltare turistica plecand de la prezenta acestor resure turistice naturale si antropice pe malul romanesc al Dunarii", a precizat Elena Udrea.

De asemenea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a spus ca nici Delta Dunarii nu este exploatata corespunzator din punct de vedere turistic si ca, pe viitor, poate fi promovat un tip de turism care sa tina cont de dezvoltarea durabila a regiunii.

"Romania, pe langa faptul ca are cel mai lung sector din Dunare, are avantajul si norocul de a avea Delta Dunarii, o zona care se preteaza la turism, desigur nu la turism de masa, ci la turism de nisa.

O rezervatie a biosferei Delta Dunarii, in care cu siguranta ca am putea, pe viitor, sa promovam un tip de turism care sa tina cont de dezvolaterea durabila, in acord cu potentialul pe care intreaga zona il are", a adaugat Udrea. 

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#udrea, #strategie, #delta dunarii, #turism , #stiri Elena Udrea