Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MT aloca peste 924.000 de euro pentru promovarea campaniei "Turist in Romania"

MT aloca peste 924.000 de euro pentru promovarea campaniei "Turist in Romania"

Ministerul condus de Elena Udrea a alocat 924.370 euro, fara TVA, pentru promovarea in perioada 1 august-25 decembrie a campaniei "Turist in Romania" pe trei posturi de televiziune, potrivit unui anunt al Ministerului Turismului (MT) publicat pe sistemul electronic de achizitii publice (SEAP).

Astfel, 45% din buget va fi alocat pentru prima televiziune generalista, 35% pentru prima televiziune de stiri si 20% pentru cea de-a doua televiziune de stiri, selectate dupa audienta.

In evaluarea ofertelor se va lua in calcul audienta inregistrata de posturile de televiziune in luna mai.

"Pentru stabilirea celor trei posturi de televiziune se va folosi audienta targetului pentru luna mai pe audienta generala 18+, rural-urban", se arata in clarificarea ministerului.

"Criteriul de atribuire a contractului este pretul cel mai mic, in conditiile garantarii atingerii unui numar de minim 1200 TRP-uri (target rating point - n.r.) pe primul canal de televiziune generalista, a minim 2800 TRP-uri pe primul canal de televiziune de stiri si minim 1600 TRP-uri pe al doilea canal de stiri selectat in functie de audienta.

Din totalul spoturilor planificate a fi difuzate, pentru fiecare campanie in parte, minimum 40% vor fi difuzate in prime time-ul statiei. Spoturile vor fi difuzate cu predilectie in cadrul emisiunilor cu afinitate pentru publicul tinta", se arata in anuntul ministerului.

Promovarea campaniei "Turism in Romania" presupune "difuzarea de spoturi de 30 secunde, pe primul canal de televiziune generalista si primele canale de televiziune de stiri, selectate in functie de audienta".

Publicul tinta al campaniei prin care se urmareste convingerea romanilor sa-si petreaca vacantele in tara este reprezentat de persoane cu varste intre 18 si 65 de ani, din mediile urban si rural, cu venituri si studii medii. Potrivit anuntului publicat de minister, deschiderea ofertelor are loc luni. 

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1330 ori
Citeste mai multe desprepromovare campanie spoturi turism