Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul discuta HG care permite infiintarea celor doua companii energetice

Guvernul discuta HG care permite infiintarea celor doua companii energetice

Proiectul de Hotarare privind stabilirea unor masuri pentru reorganizarea producatorilor de energie electrica si termica de sub autoritatea Ministerului Economiei prin infiintarea Companiei Nationale Electra SA si Companiei Nationale Energetice SA se afla pe ordinea de zi a sedintei de Guvern.

Sedinta de Guvern este programata sa inceapa la ora 9.00. Un alt punct pe ordinea de zi este discutarea si adoptarea unei OUG pentru infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Cetatenie.

CSAT a aprobat in sedinta din 21 ianuarie reorganizarea in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, a doua companii cu portofoliu mixt de centrale, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.


In cadrul primei sedinte a CSAT din 2010, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a prezentat masurile pentru reorganizarea sectorului de producere a energiei electrice din subordinea Ministerului, avand ca obiectiv cresterea sigurantei si a securitatii in alimentarea cu energie.


CSAT a aprobat reorganizarea in cadrul Ministerului a doua companii cu portofoliu mixt de centrale.


Potrivit ultimului scenariu, in urma reorganizarii sectorului energetic din Romania, in componenta primei societati vor intra Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), Nuclearelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), si trei sucursale ale Hidroelectrica, SH Valcea, SH Slatina si SH Sibiu.


Cea de-a doua companie va cuprindeElectrocentrale Bucuresti, CTE Deva si CET Paroseni (apartinand Termoelectrica), Portile de Fier si restul sucursalelor Hidroelectrica (adica sucursalele Sebes, Buzau, Targu Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita), Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1390 ori
Citeste mai multe despreguvern videanu companii energetice