Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Electrocentrale Bucuresti are datorii de 460 mil lei la Romgaz

Electrocentrale Bucuresti are datorii de 460 mil lei la Romgaz

Directorul general al producatorului de energie Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), Dan Stefan Cetacli, a declarat joi ca societatea are datorii de 460 milioane lei la producatorul de gaze Romgaz si totodata ca are de incasat de la RADET 2,3 miliarde lei (circa 500 milioane euro), anunta NewsIn.

"Avem datorii si catre bugetul de stat, dar in doua-trei luni le vom rezolva. Insa totalul datoriilor noastre este mai mic decat suma pe care ELCEN o are de incasat. Avem de incasat 2,3 miliarde lei de la RADET Bucuresti si RADET Constanta", a spus joi Cetacli, intr-o conferinta pe teme energetice.

Totodata, seful Electrocentrale Bucuresti a precizat ca societatea a solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) o corelare a tarifelor practicate cu cheltuielile de producere a energiei, ELCEN fiind un producator de energie mai scumpa.

Altfel, Cetacli a afirmat ca infiintarea celor doua mari companii energetice, Electra si Hidroenergetica, va impune o restructurare a societatii, odata cu fuziunea companiilor de stat care vor face parte din cei doi giganti energetici.

"Nu stiu insa care va fi politica de personal, ea va fi stabilita de Consiliile de Administratie si in Adunarile Generale ale Actionarilor", a mentionat Dan Stefan Cetacli.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1571 ori
Citeste mai multe despredatorii energie elcen radet