Razboiul lichiditatilor: Patriciu cumpara, Tiriac ingheata

Vineri, 12 Iunie 2009, ora 23:16
4007 citiri
Razboiul lichiditatilor: Patriciu cumpara, Tiriac ingheata

Omul de afaceri Dinu Patriciu a iesit la cumparaturi de fonduri si companii internationale cu active in domeniul imobiliar, astfel ca intr-o singura zi, a preluat controlul asupra fondului Deutsche Land si a depus o oferta de preluare a pachetului majoritar al fondului Rutley.

"Patriciu a vandut anul trecut si a obtinut bani lichizi. Cine are acum bani, poate profita de ocaziile aparute pe piata imobiliara, dar acestia sunt foarte putini. O parte din oamenii de afaceri romani nu au profitat de oportunitatile de anul trecut, ci s-au imprumutat de la banci si au investit. Daca nu ai cash, nu ai cum sa cumperi", a declarat pentru Gandul Adrian Crivii, directorul companiei de evaluare Darian.

Firma Black Sea Global Properties (BSGP), detinuta indirect de Rompetrol Holding, vrea sa cumpere participatia majoritara la fondul Rutley European Property prin oferirea a sase pence, adica 70 de eurocenti pentru o actiune.

"Lansam aceasta oferta intr-o perioada de incertitudine perpetua pe pietele imobiliare europene. Oferta are rolul de a furniza o cale de iesire acelor actionari care doresc transformarea participatiei in numerar, precum si de a-i sprijini pe cei care vor sa-si mentina investitia", spune Dinu Patriciu intr-un comunicat.

In timp ce Patriciu mizeaza pe imobiliare si profita de criza care a afecat fondurile imobiliare, Ion Tiriac a inghetat de la inceputul acestui an trei din cele cinci proiecte imobiliare, cu o valoare de un miliard de euro, pe o perioada nedeterminata.

In prezent doar lucrarile in cadrul proiectelor rezidential Residenz si Stejarii mai continua.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#patriciu, #razboi, #tiriac , #stiri Dinu Patriciu