Dinu Patriciu, interesat de noi investitii in banci

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 17:03
1981 citiri
Dinu Patriciu, interesat de noi investitii in banci

Fondul de investitii Liberty Capital din Georgia, la care Dinu Patriciu are o participatie de peste 50%, este interesat de noi plasamente in banci de pe piete mici, cu nivel redus al taxelor si coruptiei, in state cu economii deschise, a declarat partenerul de afaceri al acestuia, Lado Gurgenidze.

In septembrie 2009, Liberty a platit 15 milioane de dolari pentru o participatie de control la People's Bank of Georgia, a saptea mare institutie de credit din fosta republica sovietica, transmite Mediafax.

Guvernul georgian distribuie pensiile prin intermediul acestei banci.

"Dispunem de suficient capital in numerar pentru inca doua tranzactii de marime similara. Suntem un fond tanar si ne aflam in plin proces de rentabilizare a primei investitii, astfel incat ar putea sa mai dureze pana cand vom gasi o a doua banca", a aratat Gurgenidze, fost premier al Georgiei, intr-un interviu, transmite Bloomberg.

Patriciu a exclus ca urmatoarea banca achizitionata sa fie tot in Georgia.

"Avem deja una, este suficient", a spus Gurgenidze.

Liberty va investi numai in banci "pe piete de frontiera mici, cu nivel redus al coruptiei si taxelor si cu economii deschise", a precizat fostul premier, adaugand ca patru sau cinci tari din Africa si trei-patru din Europa de Est se potrivesc acestui profil.

Gurgenidze a mentionat faptul ca participatia lui Patriciu la Liberty Capital este de peste 50%.

Potrivit revistei Forbes, Patriciu este cel mai bogat om din Romania, cu o avere de 1,8 miliarde de dolari.

Patriciu a vandut, in 2007, o participatie de 75% la Rompetrol, grupului KazMunaiGaz din Kazahstan, si restul de 25% in iunie 2009.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#banci, #investitii, #patriciu , #stiri Dinu Patriciu