Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANRM a concesionat 9000 km patrati unei firme controlate de Dinu Patriciu

ANRM a concesionat 9000 km patrati unei firme controlate de Dinu Patriciu

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a concesionat, anul trecut, firmei Marine Resources Exploration International SRL, care face parte din Rompetrol Holding SA, 9000 de kilometri patrati in Marea Neagra, pentru explorarea resurselor de namol sapropelic, relateaza NewsIn.

"Se abroba Licenta de concesiune nr. 10.743/2008 privin explorarea resurselor de namol sapropelic din perimetrul Delta, marginea platoului continental, panta continentala si domeniul abisal, romanesti ale Marii Negre, incheiata intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, in calitate de concedent si Societatea Comerciala Marine Resources Exploration International SRL, din Municipiul Bucuresti, in calitate de concesionar", se arata in Ordinul nr. 143/29 iulie 2008, publicat in Monitorul Oficial nr. 594/7 august 2008, semnat de fostul presedinte al ANRM, Bogdan Gabudeanu.

Potrivit informatiile obtinute de Agentia NewsIn, firma care a castigat licitatia, Marine Resources Exploration International SRL, apartine Rompetrol Holding SA, cu sediul in Elvetia detinuta de omul de afaceri Dinu Patriciu, iar suprafata concesionata este de 9.000 km patrati, dintre care 3.800 km patrati se aflau in zona de litigiu international cu Ucraina.


Namolul sapropelic reprezinta, impreuna cu ceilalti compusi care il insotesc (hidrogen sulfurat, gaz metan, gaz hidrati si deuteriu), o sursa neconventionala de energie, fiind o alternativa energetica de viitor.


Potrivit datelor din Registrul Comertului, Marine Resources Exploration International SRL are un capital social de 719.700 lei, iar sediul sau este in Calea Victoriei nr. 155.


Aceasta societate a fost infiintata la cu circa o luna inainte de a i se aproba licenta de concesiune. Compania este administrata de Marine Resources Exploration International BV, cu sediul in Amsterdam, Olanda. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1456 ori