Voiculescu se pregateste pentru verdict in dosarul privatizarii ICA

Joi, 29 August 2013, ora 10:19
1639 citiri
Voiculescu se pregateste pentru verdict in dosarul privatizarii ICA

Procesul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, in care Dan Voiculescu este acuzat de spalare de bani, a ajuns la final, joi fiind programate pledoariile finale.

La cinci ani de la inceperea procesului, urmeaza sa se pronunte o sentinta in acest caz. Daca va fi gasit vinovat, omul de afaceri risca pana la 12 ani de inchisoare.

"Am mare incredere in justitiei, in ciuda unor presiuni care se fac tocmai de catre cei care spun ca nu ar trebui sa se facem presiuni", a declarat Voiculescu joi dimineata, la sosirea sa in fata Tribunalului Bucuresti.

Dosarul in care fondatorul Partidului Conservator este acuzat ca a cumparat 3,6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real a fost trimis in judecata in 2008.

De cand a fost trimis in judecata, Dan Voiculescu s-a ferit cat a putut de Instanta Curtii Supreme, cea care l-a condamnat la inchisoare si pe fostul premier Adrian Nastase.

Dan Voiculescu, actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, membru al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului de Chimie Alimentara, membru al AGA si director general al SC Bioprod SA Bucuresti, este acuzat de procurori de "folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata".

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
#verdict proces Dan Voiculescu, #voiculescu privatizare ICA, #Voiculescu Institut Cercetari Alimentare, #sentinta Vociulescu ICA , #Afaceri