Astra Asigurari si-a sporit profitul net cu 91% in S1

Marti, 04 August 2009, ora 17:42
1482 citiri
Astra Asigurari si-a sporit profitul net cu 91% in S1

Astra Asigurari a inregistrat un profit net de 5,39 milioane lei (1,27 milioane euro), in crestere cu 91% fata de aceeasi perioada a anului trecut, continuand astfel tendinta ascendenta inregistrata in primul trimestru din acest an, a anuntat marti compania, transmite NewsIn.

In primele sase luni din 2008, Astra Asigurari inregistrase un profit net de 2,82 milioane lei.

Volumul de prime brute subscrise a crescut cu 62% in primul semestru din acest an, pana la 411,48 milioane lei (97,3 milioane euro). Din acestea, primele subscrise pe segmentul de asigurari generale au reprezentat de 408,8 milioane lei, in crestere cu 63% fata de aceeasi perioada din 2008.

Cele mai importante cresteri (315%) au fost inregistrate pe segmentul de cladiri si bunuri, pana la 107,21 milioane lei.

Astra Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 162 milioane lei pe segmentul de asigurari Casco, in crestere cu 69%, in timp ce pe segmentul de raspundere civila auto (RCA) cresterea a fost de 15%, pana la 100 milioane lei.

Afacerile companiei pe segmentul de asigurari de viata au crescut cu 19% fata de aceeasi perioada a anului trecut, primele brute subscrise ridicandu-se la 2,7 milioane lei.

Daunele platite de companie au crescut cu 7% in primul semestru, pana la 148,41 milioane lei (de la 139,1 milioane lei in intervalul ianuarie-iunie 2008).

"Obiectivele strategice pe care ni le-am propus pentru 2009 sunt: dezvoltarea liniilor de business de asigurari de viata, sanatate si property si lansarea unor noi produse de viata si de sanatate, continuarea dezvoltarii liniilor de business facultative, dezvoltarea parteneriatelor in regim bancassurance si dezvoltarea unor canale de vanzare noi", a declarat presedintele directoratului companiei, Radu Mustatea.

Compania este controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, prin intermediul grupului Nova Trade, ce detine 72,7% din actiunile asiguratorului. Potrivit ultimei raportari, Uniqa Int Beteiligungs-Verwaltungs detinea 27% din actiunile companiei.

Astra Asigurari are un capital social de 192,7 milioane lei, divizat in 72,5 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,66 lei.

Capitalizarea Astra Asigurari este de 101,4 milioane lei (24 milioane euro), aferenta cotatiei de 1,40 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera din 11 septembrie 2008. Titlurile Astra Asigurari se tranzactioneaza la categoria a treia a pietei Rasdaq, sub simbolul ATRA.

Familia Becali, gata să dea lovitura. Investiție masivă pregătită în Constanța
Familia Becali, gata să dea lovitura. Investiție masivă pregătită în Constanța
Familia Becali pregătește o super-afacere: investiții masive în energia „verde". Practic, este vorba despre un proiect ce atrage atenția nu doar prin acționariat, ci și prin dimensiuni,...
Creatorul Start-Up Nation, Florin Jianu, a recunoscut: "Nu-și atinge potențialul". Adrian Negrescu, tranșant: "E o problemă de viziune economică"
Creatorul Start-Up Nation, Florin Jianu, a recunoscut: "Nu-și atinge potențialul". Adrian Negrescu, tranșant: "E o problemă de viziune economică"
Dezbaterile referitoare la utilitatea Start-Up Nation continuă. Prin intermediul acestui program, Guvernul își propune să creeze mii de antreprenori, printr-un ajutor de 50.000 de euro,...
#astra, #asigurari, #afaceri, #euro, #viata, #prime, #active , #stiri Dan Adamescu

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6464 RON

-0.0112
  1. În ce oraș se află singura pizzerie din România inclusă într-un prestigios topul de profil european
  2. Noul model Renault inspirat de un avion poate fi cumpărat și în România. Cu ce dotări vine și la ce preț
  3. Start-Up Nation 2024, aspru criticat. Verdictul specialiștilor: „Un măr otrăvit”. Marile „hibe” ale programului de sprijin pentru noii afaceriști
  4. Premierul Marcel Ciolacu pregătește 50.000 de euro pentru o categorie de români: „Urmărește crearea unei noi clase de asistați sociali". Critici dure din partea unui cunoscut antreprenor
  5. S-au copt pepenii mai devreme în Oltenia, dar producția e mai mică. Cu ce preț se vor vinde primele lubenițe românești
  6. Furtul cablurilor de încărcare, încă un obstacol în calea popularității mașinilor electrice
  7. Programul prin care Guvernul vrea să ofere românilor 50.000 de euro, contestat de "Leii" Dragoș Anastasiu și Cristina Bâtlan: "E nevoie de un juriu"
  8. Procesele „dieselgate” din Marea Britanie au prăbușit acțiunile mai multor producători auto europeni. Ce mărci văzut cele mai mari scăderi
  9. Prețurile au luat-o razna complet pe litoralul românesc: stațiunea care concurează cu Mamaia, din acest punct de vedere
  10. Românii au cumpărat substanțial mai multe mașini electrice în 2024. Ce mărci se vând cel mai bine în țară