Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Unirea Shopping Center renunta la planurile de investitii. Ce a decis board-ul

Unirea Shopping Center renunta la planurile de investitii. Ce a decis board-ul


Unirea Shopping Center, companie detinuta de sotii Carmen si Dan Adamescu, a convocat AGA pentru a revoca mai multe decizii de la inceputul lunii iunie privind contractarea unui credit de 40-45 milioane euro pentru investitii si cumpararea de actiuni Astra de maximum 16 milioane de euro.

Unirea Shopping Center este controlata indirect de familia Adamescu, prin The Nova Group Investments Romania, care detine un pachet reprezentand 74,16% din actiunile societatii. In structura actionariatului se mai regaseste SIF Muntenia (SIF4), cu 10% din titluri, in timp ce 15,8% din capital este detinut de alti actionari.

La 5 iunie, actionarii Unirea Shopping Center au decis contractarea unui credit bancar in valoare de 40-45 milioane de euro (propunerea initiala a fost de 70 milioane de euro) pentru investitiile programate in cele doua centre comerciale pe care le detine in Bucuresti si Brasov, , potrivit Mediafax.

Pentru acest an, conform informatiilor dintr-un raport al companiei, conducerea avea in vedere crearea de legaturi de acces intre zona comerciala si caile de circulatie si transport in comun (metrou, respectiv gara), in cadrul ambelor centre comerciale din Bucuresti si Brasov.

"Un alt obiectiv il reprezinta extinderea zonelor de distractie (cinematograf, bowling, biliard, patinoar) din cadrul ambelor centre comerciale, atat pe zonele existente, cat si pe zone adiacente sau nou create. Pentru realizarea acestor obiective, conducerea are in vedere si achizitia de terenuri suplimentare", se arata an document.

La acceasi data, actionarii Unirea Shopping Center au mai decis "achizitionarea unui pachet de actiuni emise de Astra, in limita maxima a sumei de 16 milioane de euro, cu conditia si in momentul iesirii societatii de sub incidenta administrarii speciale si a desfasurarii activitatii in parametri normali de piata", potrivit unui anunt al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Structura actionariatului Astra Asigurari

Cea mai recenta tranzactie operata la bursa cu actiuni Astra a fost inregistrata in decembrie 2012. Structura actionariatului Astra Asigurari (ATRA), liderul pietei asigurarilor in 2013, include The Nova Group Investments Romania - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,3% din capitalul social. Epsilon Estate Provider este controlata de omul de afaceri Dan Adamescu.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a instituit, la 18 februarie, procedura de redresare financiara prin administrare speciala a companiei Astra Asigurari si a numit firma KPMG Advisory ca administrator special.

Compania de asigurari are un capital social de 192,7 milioane de lei, care va fi majorat cu 70 milioane de lei, la 262,7 milioane de lei, in urma unei decizii adoptata de actionarii asiguratorului de la finele lunii iunie.

Majorarea de 70 milioane de lei este parte a unei infuzii de capital de 490 de milioane de lei, pe care Astra trebuie sa o realizeze in urmatoarele 12 luni, in mai multe etape, conform planului de masuri propus de KPMG Advisory si aprobat de ASF la 7 aprilie.

Unirea Shopping Center a incheiat anul trecut cu afaceri de 17 milioane euro, cu 8% mai mici fata de 2012, si un profit net in scadere cu 51%, la 637.048 euro. In 2013, veniturile din subscrieri ale Astra Asigurari au scazut cu 18,5%, la 921,4 milioane de lei, iar pierderile au insumat 813,6 milioane de lei, de la un profit net de 6,7 milioane de lei in urma cu un an.

Pierderile Astra din 2013 au reprezentat 54,03% din rezultatul negativ al industriei asigurarilor, potrivit datelor ASF.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1438 ori