Daimler, compania care investeste la Sebes, raporteaza profit in scadere in primul trimestru

Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 14:27
2969 citiri
Daimler, compania care investeste la Sebes, raporteaza profit in scadere in primul trimestru

Grupul german Daimler va investi peste 300 milioane euro in Romania pentru extinderea productiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locala Star Transmission din Sebes, judetul Alba.

Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, va extinde capacitatea de productie a Star Transmission, deoarece fabrica de la Stuttgart functioneaza deja la capacitate maxima, se arata intr-un comunicat transmis miercuri de grupul german.

Consiliul de Supraveghere al companiei a aprobat miercuri masurile de extindere a capacitatilor de productie de piese auto destinate Mercedes-Benz Cars. Astfel, compania va investi in Romania peste 280 milioane euro pentru productia noii generatii de cutii de viteze automate, iar investitiile totale planificate depasesc 300 milioane euro.

Zvonurile s-au confirmat

Si presa germana scria marti despre posibile investitii in Romania, dupa ce, recent, premierul Victor Ponta a confirmat recent interesul unui mare constructor german de automobile de a ridica o fabrica in Romania, el mentionand ca Guvernul a semnat un memorandum de intelegere cu una dintre cele mai mari si mai prestigioase companii auto din Germania.

Producatorul masinilor Mercedes este deja prezent pe piata din Romania, prin intermediul unei companii producatoare de componente, care opereaza doua fabrici producand inclusiv cutii de viteze. Este vorba despre Star Transmission, un joint-venure intre Daimler AG si statul roman, cu 600 de angajati, compania avand doua fabrici, la Sebes si Cugir (centrul Romaniei). Star Transmission Cugir (STC) este un furnizor international de componente pentru industria de automobile furnizand si servicii de inginerie.

Rezultatele financiare ale companiei

Profitul si veniturile Daimler au scazut in primul trimestru, dupa vanzari de autoturisme si camioane sub asteptari in Europa, iar grupul german si-a inrautatit estimarile prezentate in februarie pentru rezultatele pe intreg anul 2013, potrivit Financial Times.

Profitul net a scazut cu 60%, la 564 milioane de euro in primul trimestru, fata de perioada similara a anului trecut, iar castigul operational a coborat cu 56%, la 917 milioane de euro, sub asteptarile pietei de 1,06 miliarde de euro. Vanzarile au inregistrat un declin de 3%, la 26,1 miliarde de euro.

Producatorul auto se asteapta ca profitul inainte de dobanzi si taxe (EBIT) sa scada in acest an, dupa ce in februarie anticipa stagnarea profitului operational ajustat la 8,1 miliarde de euro. Grupul a avertizat in aprilie ca s-ar putea sa revizuiasca obiectivul pentru anul in curs, ca urmare a deteriorarii situatiei pe unele piete importante.

"Multe piete au evoluat sub asteptari, din motive economice", a declarat directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, miercuri, la prezentarea rezultatelor financiare.

Potrivit Daimler, declinul din primul trimestru se datoreaza si efectelor negative ale mixului actual de produse, intrucat clientii au preferat masini entry-level celor premium, cu marje de profit mai mari. Grupul german are planificate relansari pentru mai multe produse din gama premium.

Vanzarile de camioane au scazut, de asemenea, intrucat companiile au limitat cheltuielile mari.

Daimler se asteapta ca profiturile din a doua jumatate a anului sa depaseasca rezultatele din primele sase luni, in timp ce Mercedes-Benz vizeaza un avans al vanzarilor mai mare decat cresterea de 2-4% estimata pentru piata mondiala.

Grupul german a anuntat miercuri ca va investi peste 300 milioane euro in Romania pentru extinderea productiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locala Star Transmission din Sebes, judetul Alba.

Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Un nou raport sugerează că Samsung ar putea introduce monitorizarea glicemiei în ceasurile sale inteligente de generație următoare, o inovație care ar putea transforma modul în care...
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
#investitie Daimler Romania, #investitie Daimler fabrica Sebes, #productie cutii viteze Daimler, #Daimler Star Transmission Romania , #stiri Daimler