Vanzarile Dacia in Marea Britanie au crescut de peste trei ori in ianuarie

Joi, 06 Februarie 2014, ora 17:36
1542 citiri
Vanzarile Dacia in Marea Britanie au crescut de peste trei ori in ianuarie

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au crescut in ianuarie cu 7,6%, la 154.562 unitati, continuand avansul solid inregistrat anul trecut, a anuntat joi Asociatia producatorilor si comerciantilor de automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

Modelele cel mai bine vandute luna trecuta au fost de la Ford: Fiesta si Focus, Corso de la Vauxhall si Golf de la Volkswagen. In ianuarie, Dacia a vandut 1.373 vehicule pe piata britanica, in crestere cu 367% fata de ianuarie 2013, cand a inmatriculat 294 de unitati.

Cresterea din Marea Britanie contrasteaza cu situatia de pe alte piete europene

In 2013, inmatricularile de autovehicule in Marea Britanie au crescut cu 10,8%, pana la 2,264 milioane de unitati, acesta fiind cel mai mare numar inregistrat dupa anul 2007.

Situatia buna a pietei auto din Marea Britanie contrasteaza cu scaderile de pe alte mari piete din Europa, inmatricularile de autovehicule inregistrand o scadere de 4,2% in Germania, una de 5,7% in Franta si o contractie de 7,09% in Italia.

Cu toate acestea, pentru acest an SMMT mizeaza pe o stabilizare a pietei in conditiile in care vanzarile de autovehicule ar urma sa inregistreze o crestere de aproximativ un procent.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit in opt ani un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#vanzari dacia, #dacia marea britanie, #piata auto , #stiri Dacia