Credit Europe vrea sa atraga investitorii de retail prin lansarea unei platforme de tranzactionare

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 13:59
1058 citiri
Credit Europe vrea sa atraga investitorii de retail prin lansarea unei platforme de tranzactionare

Credit Europe Bank vrea sa se adreseze investitorilor de retail prin lansarea unei platforme de tranzactionare online, care sa ofere posibilitatea accesarii in timp real atat a pietelor autohtone, cat si a celor externe, crescand gradul de diversificare a portofoliilor, a anuntat miercuri banca, citata de NewsIn.

"De asemenea, pe masura ce conditiile pietei vor fi favorabile dorim sa initiem si un sistem de tranzactionare in marja, serviciu care presupune un grad de risc mai ridicat", a mai anuntat banca. Anuntul facut de Credit Europe Bank vine in contextul in care, in prezent, banca este orientata pe segmentul "premium" al pietei, prin acordarea de consiliere financiara si administrarea banilor clientilor cu venituri mari sau care detin active importante.

Totodata, Credit Europe Bank a mai anuntat ca vrea sa intre pe piata derivatelor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pentru a raspunde cerintelor clientilor care sunt dispusi sa-si asume riscuri mai mari sau sa adopte strategii de hedging.

Oferta Credit Europe Bank ar trebui sa atraga clientii prin comisioanele mai mici decat costurile de pe piata spot, un randament ridicat prin mobilizarea unei fractiuni din valoarea activului suport si protejarea portofoliilor prin intermediul strategiilor de tip hedging.

Recent, alte doua societati care activeaza pe Bursa, KBC Securities, cea mai mare casa de brokeraj de la BVB, si Alpha Finance s-au orientat spre segmentul de retail, prin lansarea unor platforme de tranzactionare online care permite clientilor mici sa cumpere si sa vanda actiuni, atat de pe piata locala, cat si de pe cele externe.

Credit Europe Bank Romania a devenit, de la inceputul lunii, participant la sistemul de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), desi primise inca de anul trecut aprobarea conducerii BVB pentru a tranzactiona in mod direct in piata. Credit Europe NV detine 94,05% din actiunile Credite Europe Bank Romania, restul de 5,95% reprezentand participatii minoritare. 

Cum poate cash flow-ul să facă diferența între succesul și eșecul afacerii tale?
Cum poate cash flow-ul să facă diferența între succesul și eșecul afacerii tale?
În lumea antreprenorială, cash flow-ul (fluxul de numerar) este precum motorul afacerii tale. Există adesea o linie foarte subțire între prosperitate și dificultate financiară. De la...
Cum stau românii la capitolul "sănătate orală"? Iată ce spun studiile
Cum stau românii la capitolul "sănătate orală"? Iată ce spun studiile
Sănătatea orală în România rămâne în continuare o problemă majoră. Cu toate că vedem cabinete stomatologice tot mai frecvent, românii se află în coada Europei când vine vorba de...
#investitori, #portofolii, #retaileri, #tranzactionare , #stiri Credit Europe Bank